spot_img
AcasăNews AlertREVOLTĂ LA GRĂDINIȚA 10 BAIA MARE - Părinții cer Inspectoratului Școlar să...

REVOLTĂ LA GRĂDINIȚA 10 BAIA MARE – Părinții cer Inspectoratului Școlar să permită prezența copiilor la grupe, chiar dacă procentul personalului vaccinat este situat sub pragul prevăzut de lege

DISTRIBUIȚI

Inspectoraul Școlar Județean Maramureș a publicat ieri, 5 noiembrie, lista cu procentele de vaccinare a personalului din fiecare unitate de învățământ din județ (citește mai multe AICI). În Baia Mare, patru grădinițe, două școli și un liceu vor continua cursurile în format online deoarece rata de vaccinare a personalului se situează sub pragul de 60% prevăzut de lege.

Situația a dus la un imens val de nemulțumiri în rândul părinților copiilor de la aceste instituții de învățământ unde se va continua în online. Părinții copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 10 din Baia Mare sunt primii care s-au revoltat și au făcut demersuri în încercarea de a schimba situația de față.

Au pregătit o adresă prin care își manifestă dezacordul cu privire la această situație și vin cu o serie de solicitări către Inspectoratul Școlar, principala cerință fiind să se permită copiilor prezența la cursuri în format fizic.

Am fost informați că preșcolarii din cadrul Grădiniței cu Program Prelungit nr. 10 Baia Mare vor intra în online începând cu data de 08.11.2021, deoarece procentul de vaccinare al personalului Grădiniței cu Program Prelungit nr.10 este de 54,16%, situat sub pragul de 60% prevăzut de lege.

Noi, părinții preșcolarilor, solicităm:

1. derogarea de la articolul 1 din acest Ordin, al grupelor unde întregul personal de predare și îngrijire este vaccinat împotriva SARS COV 2 și revenirea la educație cu prezență fizică în unitatea de învățământ.
2. Dorim că personalul nevaccinat, dar trecut prin boala in ultimele 6 luni sa fie luat in considerare la calculul necesar pentru a atinge pragul de 60%
3. Având în vedere faptul că în instituțiile de stat: poliție, ANAF, primarii, activitatea nu este condiționat a de un anumit procent, iar școlile și grădinițele sunt instituții de stat, cerem testarea periodica a cadrelor didactice”, se arată în adresa ce urmează a fi depusă la ISJ Maramureș, respectiv la conducerea grădiniței.

Așteptăm un punct de vedere din partea conducerii Grădiniței nr. 10, respectiv a Inspectoratului Școlar Județean Maramureș cu privire la această situație.

Știre în curs de actualiare.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA