spot_img
AcasăActualitatePoliticSCANDAL ÎN ALDE MARAMUREȘ – Liberalii se revoltă împotriva Corneliei Negruț, cea...

SCANDAL ÎN ALDE MARAMUREȘ – Liberalii se revoltă împotriva Corneliei Negruț, cea care a distrus organizația

DISTRIBUIȚI

Să conduci o filială județeană de partid după cum te taie capul, fără să te consulți cu ceilalți colegi atunci când iei anumite decizi, sunt practici dictatoriale care nu pot să ducă decât la dezastru. Acolo, susține un grup de foști membri ai Partidului Liberal Reformator, s-a și ajuns, după ce conducerea noului partid rezultat din fuziunea cu PC a ajuns la cheremul deputatului Cornelia Negruț.

Era previzibil că numirea în funcții de conducere a unor personaje dubioase, sau nominalizarea unor candidați pentru alegerile locale din rândul unor șarlatani de duzină, care n-au nici o legătură cu partidul, va provoca revolta membrilor care au crezut și susținut construcția politică.

Pentru că Negruț nu vrea să țină seama de părerile lor, ei au decis să trimită o scrisoare președintelui Călin Popescu Tăriceanu, pe care o reproducem integral. (G. Ciascai)

Am apelat la această formă de comunicare, după ce am epuizat toate modalitățile de a face cunoscută situația extrem de gravă a Organizației ALDE Maramureș.

Suntem echipa de tineri liberali care ne-am alăturat de la început în proiectul PLR inițiat de dumneavoastră. Avem toți meserii liberale si am pus bazele organizației PLR în Maramureș. Nu ne-au mânat înainte interese personale ci crezul și speranța că putem schimba imaginea clasei poltice, prin aducerea în fața organizației a oamenilor tineri, majoritatea neimplicați anterior în politică, cu o imagine bună în comunitate. La alegerile din noiembrie 2014 am obținut un scor peste media pe țara și oarecum ni se confirma crezul nostru.

Am salutat fuziunea PLR-PC,  încrezători fiind că vom continua în aceiași manieră,de a atrage oameni valoroși, reprezentativi pentru comunitatea noastră și de a continua proiectele începute.

Am așteptat să fie aplicat și în organizația noastră Statutul și Protocolul de Fuziune. Acest lucru însă nu s-a întâmplat și încă de la primele ședințe comune PLR+PC, alături de primarii și aleșii locali din județ, am fost marginalizați și înlocuiți, in ședințe nestatutare, fără cvorum și cu încălcarea Protocolului de Fuziune. Cele mai puternice organizații PLR (care au avut și cel mai bun rezultat electoral) cum ar fi Baia Mare, Borsa, Târgu Lăpuș au fost dizolvate, aducându-se în loc persoane apropiate unui grup restrâns de interese.

Au ajuns în Biroul Politic/Executiv Județean persoane condamnate penal și fără obiective ideologice, care nu au fost niciodată membri în unul dintre cele două partide. Acest lucru a îndepărtat rând pe rând majoritatea tinerilor. Momentan ședințele de filială se țin într-un număr restrâns de 4-5 persoane.

S-a ajuns până acolo că s-au schimbat yalele la sediu pentru a împiedica participarea noastră la ședințe.

Prin acest demers, va spunem public și transparent că vom face un pas în spate și nu vom susține persoanele propuse și promovate de actuală conducere ALDE Maramureș, persoane cu probleme penale și care nu au nimic în comun cu ideile promovate de dumneavoastră.

Când PNL a derapat ideologic, ne-ați spus că trebuia să protestăm, să ne facem auzite părerile deoarece suntem liberali și suntem liberi. Suntem siguri deci că veți înțelege si veti aprecia demersul nostru.

Cu stimă colegii liberali de la Maramureș.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA