AcasăAdministrațieREVOCARE - Un vot pentru conflictul de interes îi lasă pe polițiștii...

REVOCARE – Un vot pentru conflictul de interes îi lasă pe polițiștii locali fără norma de hrană

spot_img

DISTRIBUIȚI

REVOCARE  Necunoașterea legii de către consilierul local Ioan Mandra îi lasă pe polițiștii locali fără norma de hrană. În cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local organizată ieri,13 septembrie, la sediul Primăriei Baia Mare, aleșii au revocat hotărârea pe care au adoptat-o luna trecută, decizie prin care polițiștii primeau începând cu luna septembrie drepturile aferente normei de hrană. Motivul revocării este unul de-a dreptul hilar și ajunge la limita penalului. La ședința anterioară, Ioan Mandra a votat pentru acest proiect chiar dacă se afla în conflict de interese.

Ioan Mandra a scăpat de a da explicații în fața legii după ce ieri aleșii locali au revocat hotărârea pentru acordarea normei de hrană polițiștilor locali. Chiar dacă se afla în conflict de interese, fiul său fiind director executiv la Poliția Locală, alesul local a votat pentru acordarea acestui drept. Nu se știe însă de unde a venit soluția salvatoare și cine din Primăria Baia Mare a inițiat proiectul de hotărâre privind revocarea greșelii lui Ioan Mandra.

„Hotărârea nu a fost comunicată încă Instituției Prefectului, în consecință nu are efect. S-a propus revocarea ei pentru că Ioan Mandra a votat și nu trebuia să participe la vot”, a declarat Lia Mureșan, secretarul Primăriei Baia Mare.

„Sperăm că la următoarea ședință când se va discuta acordarea normei de hrană pentru polițiștii locali, Mandra să nu participe la vot ”, a spus consilierul local PSD, Gheorghe Gligan.

Polițiștii locali urmează să își primească norma de hrană cel mai probabil pe finele lunii viitoare, după ce la ședința extraordinară din această lună, consilierii locali vor vota din nou un proiect de hotărâre cu aceleași prevederi. În acest an, aceștia și-au încasat în numerar acest drept doar în lunile ianuarie și februarie. Valoarea acestui stimulent se ridică la 35 de lei/zi, de normă de hrană beneficiind aproximativ 100 de polițiști locali băimăreni.

Zilele trecute, Ioan Mandra, deranjat de articolul apărut pe ActualMM.ro, a trimis un drept la replică, hotărât că demersul său de a vota pentru acordarea normei de hrană polițiștilor locali a fost unul legal și nu un abuz. Doar că până și dreptul său la replică este combătut de un întreg Consiliu Local, care ieri a votat pentru revocarea proiectului de hotărâre tocmai din cauza conflictului de interese iscat de Ioan Mandra.

Va redăm mai jos, integral, dreptul la replică solicitat de către consilierul local Ioan Mandra redacției ActualMM.ro.

„Subsemnatul Mandra Ioan, în calitate de consilier local în cadrul Consiliului Local Baia Mare, referitor la articolul scris de dv. ABUZ – Cum încalcă Ioan Mandra legea în Consiliul Local Baia Mare , vă rugăm să publicați următorul drept la replică: Art.90 din legea nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, care este citat în articolul mai sus amintit, nu se aplică în situația acordării votului în Consiliul

Local cu ocazia elaborării unei hotărâri cu caracter normativ. În textul de lege publicat de dv. se face referire la încheierea unor contracte comerciale, text care nu are incidență în speță. Pe de altă parte conflictul de interese este reglementat de art.301 din NCP care presupune obținerea unor foloase patrimoniale pentru sine sau pt o rudă, dar care nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative (alin. 2 din același art.) În consecință prin votul acordat pentru adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local nu am încălcat nici o dispoziție legală.”

Simona Vasiac

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA