AcasăEvenimentSportREVENIRE – Vasile Miriuță vrea să se întoarcă în fotbalul românesc și...

REVENIRE – Vasile Miriuță vrea să se întoarcă în fotbalul românesc și e aproape să semneze cu Rapid București

DISTRIBUIȚI

Plecat în toamna trecută de la CFR Cluj din cauza problemelor financiare mari din Grupa, maramureșeanul Vasile Miriuţă a mers la Gyor, pentru a prelua echipa locală. Numai că nici aici nu a fost cu noroc. Lipsa banilor şi a licenţei au dus echipa în liga a treia maghiară.
Antrenorul a revenit în România, iar vineri la prânz s-a întâlnit la ProRapid cu Valerii Moraru. În urma negocierilor, cei doi au ajuns la un acord verbal de principiu, urmând ca Miriuţă să semneze şi să preia Rapidul în liga a doua, cu un salariu de 7.000 de euro lunar, obiectivul fiind clar – promovarea.

Rămâne de văzut dacă tehnicianul are şi pe cine pregăti, deoarece majoritatea jucătorilor străini din sezonul trecut au plecat din Giuleşti, Pancu s-a retras, iar Săpunaru şi Danilel Niculae îşi caută angajamente în străinătate. Însă Miriuţă are timp să-şi alcătuiască un lot cât de cât competitiv, cu care să atace promovarea, mai ales că eşalonul secund urmează a începe undeva pe la jumătatea lunii august.

 

Deși a avut mai multe oferte, Miriuță a acceptat propunerea de a antrena în Giulești, iar contractul va fi definitivat la începutul săptămânii viitoare.

“M-am întâlnit cu domnul Moraru şi am discutat. E mult spus că mi s-a făcut o ofertă de a prelua Rapidul, a fost doar o primă discuţie, am vorbit la modul general. O să vedem mai departe ce se va întâmpla. Din punctul meu de vedere pot să spun că sunt interesat să antrenez Rapidul”, a recunoscut Miriuţă.

Formaţia Rapid a retrogradat la finalul ediţiei 2014-2015 a Ligii I, iar antrenorul Cristiano Bergodi şi majoritatea jucătorilor din lot au refuzat prelungirea contractelor care expirau în această vară.

Miriuță, care se întoarce astfel în campionatul nostru după numai 6 luni petrecute în Ungaria, va avea obictivul clar de a readuce Rapidul în Liga 1.

Miriuță și-a început cariera de antrenor în urmă cu cinci ani, la tineretul lui Energie Cottbus, echipă pentru care a activat ca jucător în perioada 1998-2002. A fost adus de Gheorghe Ştefan la Ceahlăul în anul 2013, şi după câteva luni în care nemţenii au impresionat, Miriuţă a primit oferta de la CFR Cluj, pe care nu a putut să o refuze. A prins Liga Europa, însă în sezonul trecut, sătul de criza fără precedent de la Cluj, a decis să plece în Ungaria, la Gyor, cu care a terminat sezonul pe locul 8.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA