spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICREUNIUNEA MARIANĂ - Primiri de noi membre în parohia Oncești

REUNIUNEA MARIANĂ – Primiri de noi membre în parohia Oncești

DISTRIBUIȚI

REUNIUNEA MARIANĂ Sâmbătă, 25 martie, de Buna Vestire, una din cele mai vechi sărbători dedicată cinstirii Maicii Domnului, a fost o zi emoționantă pentru credincioșii parohiei greco-catolice din Oncești.

După celebrarea Sfintei Liturghii, au avut loc primiri de noi membre în cadrul Reuniunii Mariane.

Trei tinere au răspuns invitației de a o cinsti într-un mod deosebit pe Preacurata Fecioare Maria și de a se dedica rugăciunii de mijlocire către Maica Domnului.

Cele trei tinere sunt eleve și credincioase practicante ale parohiei, ele participând la aproape toate serviciile liturgice sau devoționale din cadrul comunității: Iusco Crina-Maria (15 ani) Godja Ionița-Liliana (17 ani) și Godja Maria-Alexandra (18 ani). De pregătirea și primirea lor în cadrul Reuniunii ,,Inima Neprihănită a Mariei” s-a ocupat diriginta reuniunii, doamna preoteasă Iusco Adina-Maria.

După celebrarea Sfintei Liturghii, preotul paroh Iusco Vasile a invitat credincioșii să participe la acest moment înălțător.

Ceremonia de primire a fost condusă de către doamna preoteasă, care a adresat cuvinte de felicitare, mulțumire și încurajare noilor membre.

După sfințirea medaliilor și a diplomelor, candidatele au rostit solemn că vor să fie membre ,,până la ultima suflare a vieții lor”. Au primit fiecare însemnele de apartenență la reuniune: medalia miraculoasă cu  panglica albastră, diploma de membru, un rozariu și o iconiță cu Inima Neprihănită a Mariei.

 

Secretariatul protopopiatului Sighet

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA