AcasăNews AlertRETRO PARADA PRIMĂVERII – Bijuteriile pe patru roți au fost expuse astăzi...

RETRO PARADA PRIMĂVERII – Bijuteriile pe patru roți au fost expuse astăzi în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Zeci de bijuterii pe patru roți au fost expuse astăzi, 16 aprilie, în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare. După o lungă perioadă de hibernare mașinuțele de epocă au fost scoase din garaje mai apoi spălate, lustruite și aduse la „Retro Parada Primăverii”, care s-a desfășurat simultan în mai multe orașe din România.

Manifestarea a marcat deschiderea sezonului pentru mașinile de epocă și este un eveniment tradițional organizat de Retromobil Club România în parteneriat cu VW Käfer Club Baia Mare. Minunățiile pe patru roti au atras curiozitatea a zeci de băimăreni, chiar și a primarului Cătălin Cherecheș.

Cei care și-au expus astăzi bijuteriile sunt uniți de pasiunea pentru condusul unei mașini de epocă. Când vine vorba de costuri pentru întreținere niciunul dintre proprietarii bijuteriilor nu se gândește la acest aspect, punând pe primul loc pasiunea.

„Astăzi este o bucurie pentru că, după câteva luni de iarnă, timp în care mașinile au hibernat, le-am putut curăța, le-am spălat, le-am pornit și le-am adus în Centrul Vechi. De astăzi începând se deschide practic sezonul pentru o serie de evenimente pe care le vom organiza atât în Baia Mare cât și în alte județe. Primul eveniment în Baia Mare va fi în 6-8 mai când va avea loc a XII-a întâlnire a broscuțelor dar vom avea întâlniri și în țară și străinătate. Ne așteaptă în aproape fiecare lună câte un eveniment la care vom participa cu colegii din club. Astăzi alături de noi sunt și colegii noștri din județul Satu Mare”, a spus Vasile Barbul, membru în cadrul Retromobil Club România.

Bijuteria care a atras cel mai mult privirea a fost o mașină de epocă din 1960 marca BMW. Micuță și cochetă, „portiera” automobilului a atras zeci de curioși care odată ajunși lângă msșină și-au dat seama că aceasta se deschide chiar din fața automobilului. Proprietarul acesteia, un fost inginer sătmărean, s-a arătat mulțumit de noua sa achiziție. Pasiunea pentru mașinile de epocă l-a determinat să își achiziționeze și un automobil din 1930, mașină cu care a fost anul trecut prezent la Retro Parada Primăverii.

Mașinile de epocă au putut fi admirate preț de trei ore în Centrul Vechi al municipiului Baia Mare după care acestea au pornit într-o paradă pe străzile orașului.

Simona Vasiac

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA