spot_img
AcasăActualitate112REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE - Au racolat peste 100 oameni pentru...

REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE – Au racolat peste 100 oameni pentru muncă în Italia promiţându-le salarii de mii de euro

spot_img

DISTRIBUIȚI

REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE Doi bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi pentru trafic de persoane, după ce ar fi racolat, în ultimii şapte ani, peste 100 de persoane pe care le-ar fi obligat să muncească în Italia.

Bărbaţii le-ar fi promis victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar pentru a munci la ferme agricole, prezentându-le alte condiţii decât cele reale privind cazarea şi durata zilei de muncă, conform News.

În realitate, persoanele exploatate nu puteau pleca de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii DIICOT au făcut, miercuri, percheziţii la patru bărbaţi bănuiţi că ar fi exploatat prin muncă, în Italia, peste 100 de persoane.

Doi dintre au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ceilalţi doi sustrăgându-se urmăririi penale.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 2009-2016, cei patru au racolat peste 100 de persoane, pe care le-ar fi transportat în Italia şi le-ar fi predat unor doi cetăţeni italieni şi unei femei de cetăţenie română, pentru a fi exploatate prin muncă.

Bărbaţii le-ar fi promis victimelor un salariu de 1.000 de euro lunar, pentru a munci la ferme agricole din Italia, prezentându-le alte condiţii decât cele reale referitoare la cazare şi durata zilei de muncă.

În realitate, persoanele nu puteau pleca de la locurile de muncă şi nu puteau lua contact direct cu angajatorii.

De asemenea, de la fiecare persoană pe care au trimis-o în Italia bărbaţii încasau 150 de euro lunar, drept comision pentru faptul că le-a fost găsit un loc de muncă, obţinând în acest mod peste 100.000 de euro.

Miercuri, doi dintre bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar dosarul fost înaintat Tribunalului Galaţi, cu propunerea de arestare preventivă.

Info

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.








TE-AR MAI PUTEA INTERESA