Acasă Actualitate 112 REȚINUȚI LA FRONTIERA DE NORD - Doi ucraineni au încercat să introducă...

REȚINUȚI LA FRONTIERA DE NORD – Doi ucraineni au încercat să introducă ilegal în țară 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă înotând prin Tisa

DISTRIBUIȚI

REȚINUȚI LA FRONTIERA DE NORD Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău – județul Maramureș au reținut doi cetățeni ucraineni, îmbrăcați în costume de neopren, care au încercat să introducă ilegal din Ucraina în România, peste apa râului Tisa, 6.000 de pachete cu țigări de contrabandă.

Marţi, 18 iulie, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au fost desfășurate mai multe acțiuni în cadrul Planului de Acțiune Contrabanda 2017, pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

În jurul orei 22.30, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul PF Sarasău a observat mai multe persoane în timp ce treceau ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

contrabanda 19 iul (1)

În urma acțiunii, au fost reținuți doi ucraineni, M.I. de 35 ani și A.H. de 17 ani, îmbrăcați în costume de neopren, restul persoanelor retrăgându-se pe teritoriul statului vecin.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice de supraveghere a zonei, ocazie cu care au fost descoperite 12 colete, ce conțineau 6.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 70.200 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cei doi ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

contrabanda 19 iul (2)

În continuare, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea documentării întregii activității infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Tot marţi, în jurul orei 21.00, o patrulă mobilă din cadrul Sectorului PF Vișeu de Sus, care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a depistat în trafic, pe raza localității Șieu, un autoturism marca Volkswagen, despre care existau date că transportă țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au oprit maşina condusă de Paul B., în vârstă de 30 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

contrabanda 19 iul (4)

În urma verificărilor efectuate asupra mașinii, a fost descoperit un loc special amenajat în rezervor, unde au fost ascunse multe pachete cu țigări.

În spațiul special amenajat au fost descoperite 510 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 4.500 lei.

contrabanda 19 iul (5)

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Informaţii furnizate de ITPF Sighetu Marmaţiei

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline


TE-AR MAI PUTEA INTERESA

“PRĂPĂD” PRINTRE ȘOFERII MARAMUREȘENI – Amenzi de zeci de mii de lei și o grămadă de permise reținute într-un singur weekend

Având în vedere evenimentele rutiere cu consecinţe grave produse în ultima perioadă, precum și faptul că viteza, sub cele două forme, excesivă sau neadaptată...

SUCCES RĂSUNĂTOR ÎN BAIA MARE – Copil de 1 an și 9 luni, cu o boală care are o mortalitate mai mare de 90%,...

În perioada iunie-septembrie 2020, în Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș“ Baia Mare au fost internați 198 de copii.“Patologia predominantă...

Coaliția pentru Maramureș a lansat candidații la primăriile din comunitățile de pe Valea Tisei

Candidații Coaliției pentru Maramureș pentru funcțiile de primar în localitățile de pe Valea Tisei: Săpânța, Sarasău, Câmpulung la Tisa și Remeți au fost lansați...

SALVARE ÎN MUNȚI – 7 tineri rătăciți în Munții Țibleșului, căutați toată noaptea de salvamontiști

Grup de 4 persoane localizati cu ajutorul profesionistilor de la STS in zona muntoasa dinspre Tarlisua pe valea bradului. Din pacate acestia nu au...

AVARII LA REȚEA – Două străzi din Baia Mare și Groși rămân astăzi fără apă

Băimărenii și groșenii de pe două străzi din cele două localități rămân fără apă potabilă la robinete azi, 21 septembrie, timp de câteva ore....