AcasăActualitate112REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ - Un avocat a promis unei persoane...

REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ – Un avocat a promis unei persoane că pentru 40.000 euro va interveni la poliţiştii care o cercetau într-un dosar

DISTRIBUIȚI

REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ Un avocat a fost reţinut de DNA Constanţa pentru trafic de influenţă, după ce ar fi promis unei persoane că în schimbul sumei de 40.000 de euro va interveni la poliţiştii care instrumentau un dosar penal în care era cercetată, dar si că îi va determina pe angajaţii unui penitenciar ”să îi creeze o situaţie cât mai uşoară pe durata executării pedepsei”.

 

REŢINUT PENTRU TRAFIC DE INFLUENŢĂ Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Tudorel Dobre, pentru trafic de influenţă.

În 2013, Tudorel Dobre a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 40.000 de euro.

“În schimbul acestei sume de bani, inculpatul a lăsat să se creadă că are influenţă asupra poliţiştilor care instrumentau o cauză penală în care erau cercetaţi martorul şi o altă persoană şi a promis că îi va determina pe aceştia să procedeze într-o manieră care să ducă la soluţii favorabile faţă de cele două persoane.

De asemenea, în 9 şi 15 decembrie 2016, inculpatul i-a mai promis martorului că îi va determina pe funcţionarii de la un penitenciar, asupra cărora a afirmat că are influenţă, să îi creeze o situaţie cât mai uşoară martorului pe durata executării pedepsei”, se arată în comunicatul DNA.

Tudorel Dobre este avocat suspendat la Baroul Bucureşti şi urmează să fie prezentat Curţii de Apel Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

viewscntsursa

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA