AcasăLifestyleReteta de piftie de curcan de tara pentru mese de sarbatoare

Reteta de piftie de curcan de tara pentru mese de sarbatoare

spot_img

DISTRIBUIȚI

Piftia, cunoscuta si sub numele de racitura, este un fel de mancare traditional preparat acasa de foarte multi oameni cu ocazia meselor festive.

Preparata in mod obisnuit din porc, piftia din carne de curcan de tara a inceput sa fie tot mai populara, in special pentru continutul scazut de grasmi al carnii si pentru aroma delicioasa.

Asadar, cum transformi o simpla bucata de carne de pasare de tara intr-o piftie gelationasa si gustoasa?

Alegerea carnii de curcan de tara

Primul si cel mai important pas in pregatirea piftiei este alegerea carnii. Carnea de curcan de tara este preferata si datorita gustului bogat si texturii sale.

Cand alegi carnea, asigura-te ca aceasta este proaspata si provine de la o pasare sanatoasa, crescuta in conditii bune, cu hrana naturala si acces la curti exterioare.

Partile ideale pentru piftie sunt gatul, picioarele si aripile, deoarece contin o cantitate mare de gelatina naturala, esentiala pentru consistenta perfecta a piftiei. Totusi, poti adauga si pulpa sau piept, daca iti place sa ai si bucatele de carne in piftie.

curcan de tara

Ingredientele necesare pentru piftie de curcan

  • 1 kg carne de curcan de tara (gat, picioare, aripi)
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 2 cepe mari
  • 4-5 catei de usturoi
  • Frunze de dafin, boabe de piper, sare dupa gust
  • 20 g gelatina
  1. Incepe prin a curata bine carnea de curcan de tara, asigurandu-te ca elimini orice pene sau impuritati ramase. Spala carnea sub un jet de apa rece si las-o sa se scurga.
  2. Pune carnea intr-o oala mare, acopera cu apa rece si adauga o lingurita de sare, frunze de dafin si boabe de piper. Lasa apa sa dea in clocot, apoi lasa sa fiarba la foc mic. Asigura-te ca spumezi ori de care ori este nevoie, altfel piftiile nu vor fi limpezi
  3. Curata si taie legumele in bucati mari. Dupa ce carnea a fiert timp de aproximativ o ora si jumatate, adauga legumele in oala.
  4. Dupa ce carnea si legumele au fiert bine, scoate-le din oala. Carnea trebuie apoi desfacuta de pe oase si taiata in bucati potrivite.
  5. Piseaza usturoiul, amesteca-l cu o lingura de apa si pune-l in oala. Asteapta cateva minute pana usturoiul isi va lasa aroma, apoi potriveste gustul.
  6. Strecoara zeama printr-o sita fina sau un tifon. Acest pas este obligatoriu daca vrei ca piftiile de curcan de tara sa fie limpezi si sa arate apetisant.
  7. Acum este momentul in care adaugi gelatina. Respecta instructiunile de pe ambalaj, iar apoi dizolva gelatina in zeama de piftie. Nu pune gelatina daca lichidul este mult prea cald, deoarece ii vei distruge proprietatile, iar piftiile tale vor ramane lichide.
  8. Aseaza bucatile de carne de curcan de tara intr-un vas sau mai multe boluri, adauga zeama si lasa piftia la racit pana cand se intareste.

Piftia din curcan de tara este un fel de mancare care necesita timp, dar rezultatul merita cu siguranta efortul. Urmeaza acesti pasi si vei face cu siguranta cele mai bune piftii de curcan de tara – preparat perfect pentru o masa festiva.

Pentru o mancare delicioasa ai nevoie de ingrediente de cea mai buna calitate. Alege carnea de curcan de tara de la ferma Ograda Verde – gustul si textura autentica a mancarii.

Descopera acum calitatea superioara direct de la sursa!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA