AcasăNews AlertREPLICĂ - Fares: ceaiurile cu chimicale și șobolani, răzbunarea unui fost angajat

REPLICĂ – Fares: ceaiurile cu chimicale și șobolani, răzbunarea unui fost angajat

spot_img

DISTRIBUIȚI

Replică de la reprezentanții Fares, în urma scandalului iscat pe tema ceaiurilor cu chimicale și șobolani. Agenția pentru Siguranța Alimentelor a confirmat și amendat o parte dintre neregulile sesizate ziarului Libertatea de un fost angajat al firmei, care a atras atenția asupra unor nereguli care pot afecta sănătatea populației care consumă ceaiurile produse de firma din Orăștie. Fostul angajat a pus la dispoziția presei fotografii care au fost făcute în fabrică în perioada cât a lucrat acolo, iar informațiile furnizate sunt cel puțin îngrijorătoare. Acesta acuza că plantele sunt purtate în cearșafuri, fiind cumpărate des de la localnici care le culeg în poale de pe marginea drumului, iar ulterior plantele sunt tratate cu chimicale, insecticide și raticide. Mai mult, fostul angajat acuză că plantele sunt aruncate pe jos în depozite insalubre, pline de șobolani.

Deși în textul prezentat ieri, 28 iulie 2016 și pe care îl puteți citi integral AICI a fost prezentat și punctul de vedere al reprezentanților societății Fares, aceștia au trimis un drept la replică pe care vi-l redăm mai jos, integral. În dreptul la replică remis presei, nu lipsesc motivările despre acțiunea fostului angajat, nici detaliile despre reprezentativitatea mărcii pe piața ceaiurilor din România, însă nici un cuvânt pentru motivele pentru care societatea a fost amendată de Agenția pentru Siguranța Alimentelor:

“ Răspuns Fares 28.06.2016

Cu privire la acuzațiile vehiculate în media referitoare la activitatea companiei Fares, precizăm că acestea au la bază informații tendențioase și incorecte, astfel că dorim să aducem următoarele clarificări.

În primul rând, subliniem că toate produsele Fares respectă standardele de producție, sunt testate permanent și sunt conforme din punct de vedere microbiologic, fiind sigure pentru consum. Plantele sunt verificate să corespundă ca proprietăți în momentul în care ajung în fabrică sub formă de materie primă, de asemenea sunt procesate și depozitate în condițiii igienice.

În al doilea rând, precizăm că materialele și acuzațiile răspândite în spațiul public au la bază o acțiune premeditată a unui fost angajat al Fares, cu scopul de a ne denigra și de a dezinforma opinia publică, motiv pentru care imaginile și informațiile furnizate sunt alterate și prezentate în mod trunchiat, denaturând realitatea. Avem motive serioase să ne îndoim de credibilitatea și de intențiile acestei persoane, întrucât a părăsit societatea în urma unei anchete interne care îl incrimina în cazul unui furt de materie primă. Mai mult, există o acțiune în justiție introdusă de societatea noastră pentru a opri aceste acțiuni defăimătoare ale fostului angajat, care aduc atingere asupra imaginii mărcii și produselor Fares, în mod nejustificat.

Marca Fares este una de tradiție și se situează printre cele mai reprezentative mărci de pe piața ceaiurilor din România. A ajuns în aceasta poziție și se menține tocmai datorită calității materiei prime pe care o folosim și o ambalăm, în condiții de maximă siguranță. Până în prezent nu există niciun fel de incidente legate de consumul produselor noastre, ceea ce dovedește calitatea acestora

Îi asigurăm pe consumatori că toate produsele noastre sunt supuse unor controale riguroase de calitate, iar buletinele de analiză generate sunt disponibile pentru a fi consultate de autorități sau de alte părți interesate, în cadrul departamentului nostru de control. Pentru a-i asigura pe consumatori de calitatea și siguranța produselor noastre, îi invităm pe cei interesați să ne viziteze fabrica, unde le vom putea oferi mai multe clarificări și informații concrete despre activitățile noastre”.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA