spot_img
AcasăActualitateN-A MAI REZISTAT - Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, a demisionat...

N-A MAI REZISTAT – Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, a demisionat din Guvern

spot_img

DISTRIBUIȚI

N-A MAI REZISTAT Ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a demisionat din funcţie. Ea i-a înaintat premierului Mihai Tudose demisia din funcţia de ministru al Apelor și Pădurilor „pe motiv de sănătate”, potrivit unui comunicat al Guvernului.

„Prin urmare, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru al Apelor şi Pădurilor, pe motiv de sănătate. Apreciez colaborarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o şi vă asigur de întregul meu sprijin pentru îndeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar”, spune Doina Pană în cererea de demisie către premier.

Doina Pană, în vârstă de 60 de ani, este şi deputat, precum şi vicepreşedinte al PSD.

Doina Pană a preluat mandatul la Ministerul Apelor şi Pădurilor la 29 iunie 2017 în Guvernul Tudose.

Aceasta a mai deţinut portofoliul Apelor şi Pădurilor în Cabinetul Ponta III. Astfel, în data de 5 martie 2014, Doina Pană a devenit ministru delegat pentru Apă, Păduri şi Piscicultură în Cabinetul Ponta III, mandatul său încheindu-se în decembrie 2014, în urma remanierii Guvernului.

Doina Pană este deputat PSD de Bistriţa-Năsăud din 21 decembrie 2016. Este vicepreşedinte al Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic şi membru în Delegaţia Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Uniunii pentru Mediterana.

Premierul Mihai Tudose ar urma să transmită săptămâna viitoare preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, au declarat, pentru Agerpres, surse guvernamentale.

Au apărut şi primele reacţii după ce ministrul Apelor şi Pădurilor, Doina Pană, a decis să demisioneze din Guvern. Fostul ministru Ecaterina Andronescu susţine că discutase cu Doina Pană şi luase această decizie înainte de sărbători.

„Eu știam de lucrul acesta. Am avut o discuție cu domnia sa înainte de sărbători, când în Parlament erau dezbaterile la buget, și luase deja această decizie. Sincer îmi pare rău, pentru că la Ministerul Apelor și Pădurilor a făcut niște lucruri foarte importante”, a declarat senatorul PSD Ecaterina Andronescu.

Întrebată dacă are cunoștință despre persoana care îi va lua locul Doinei Pană în echipa Mihai Tudose, senatoarea PSD a răspuns: „Variante categoric sunt și nu-mi fac griji din acest punct de vedere. Și fac această apreciere cunoscând resursele pe care le are PSD”.

Jurnalistul Bogdan Chirieac: „Vă amintiți de un singur lucru memorabil sau, mai simplu, vă amintiți ca Doina Pană să fi făcut ceva ca ministru? Un fapt precum: a salvat o pădure, a salvat o familie de ursuleți, ceva, o inițiativă legislativă. Așa se duc majoritatea demnitarilor noștri spre neagra veșnicie a politicii. (…) Nu ne amintim nimic din mandatul doamnei Pană. Sper să pună premierul Tudose pe cineva competent de la Brăila în așa fel încât să ne aducem aminte de ce a făcut, după ce nu o să mai fie”.

Preşedintele executiv al PSD, Niculae Bădălău, a declarat miercuri că în mod normal înlocuirea Doinei Pană, care a demisionat de la conducerea Ministerului Apelor şi Pădurilor, ar trebui hotărâtă în şedinţa conducerii partidului, dar având în vedere că liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, a anunţat o restructurare a Guvernului, este posibil ca acest portofoliu să treacă la Ministerul Mediului.

„Da, e foarte adevărat că doamna Pană are probleme de sănătate. Doamna ministru Pană a tot ţinut, dar noi am rugat-o să rămână. A avut probleme şi noi am rugat-o să rămână, să rămână ca să încheiem bugetul şi tot, a făcut nişte eforturi foarte mari, are probleme de sănătate. În mod normal, pentru înlocuirea sa ar trebui întrunit CEx-ul PSD, dar ţinând cont că domnul preşedinte Dragnea a anunţat o restructurare a Guvernului înainte, în 2017, probabil va discuta cu premierul şi cu forurile competente din partid vizavi de ceea ce doresc şi cum dorim să arate noul Guvern. Din ce înţeleg eu, un Guvern mai suplu, cu ministere mai puţine. E posibil ca acest minister să treacă la Mediu (Ministerul Mediului – n.r.). Deocamdată nu am discutat (despre convocarea CEx – n.r.), abia astăzi a început munca”, a declarat Bădălău.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA