AcasăLifestyleRenovarea unui hotel. 4 sfaturi care îți pot fi de ajutor

Renovarea unui hotel. 4 sfaturi care îți pot fi de ajutor

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/LfqmND-hym8

 

Un hotel vechi nu mai e foarte atractiv pentru turiști, care pot găsi ușor alternative la alte unități ce le oferă condiții mai bune de cazare. Este evident că un astfel de hotel nu va putea face față concurenței dacă nimeni nu va face nimic să îndrepte lucrurile, iar o soluție pentru salvarea sa ar fi renovarea.

În acest fel, hotelul ar căpăta o față nouă și va putea fi relansat în circuitul turistic, cu condiția ca standardele să se ridice la nivelul celor actuale. Dacă subiectul ți-a stârnit interesul, avem câteva sfaturi care îți vor fi de ajutor în acest demers.

 

Întocmirea unui plan de lucru

Nu poți să te apuci de renovat fără a ști exact unde trebuie intervenit și ce ai de făcut. Prin urmare, proiectul începe cu o inspecția amănunțită a hotelului, în urma căreia se va evalua starea acestuia și se vor stabili lucrările necesare. Aceste lucrări nu se fac la întâmplare ci într-o anumită ordine, pe care va trebui să o stabilești cu echipele de specialiști. În unele cazuri pot fi necesare lucrări de consolidare a structurii de rezistență, în altele doar de refacerea fațadei și zugrăvirea camerelor.

De asemenea trebuie întocmită o listă cu tot ce trebuie schimbat, incluzând mobilier, aparatură, instalații și multe altele. Planul de lucru trebuie să fie foarte bine pus la punct, incluzând și un calendar al lucrărilor dar și un calcul al fondurilor necesare.

 

Derularea lucrărilor pe nivele

Operațiunea de renovare poate fi una de lungă durată, iar în acest timp hotelul și-ar putea pierde clienții care încă îi trec pragul. Pentru a evita o astfel de situație, cel mai bine este ca lucrările să se desfășoare pe etaje, astfel încât activitatea hotelului să nu fie întreruptă definitiv. Renovarea ar trebui să înceapă de la etajele superioare către parter, iar pe timpul lucrărilor, nivelul respectiv este scos din uz.

În ceea ce privește renovarea restaurantului, a recepției și altor spații comune de la parter, aceasta ar trebui făcută în extrasezon, când hotelul se închide oricum sau își reduce considerabil activitatea.

 

Modernizarea dotărilor

Cu ocazia renovării, dotările vechi și îmbătrânite ale hotelului trebuie înlocuite cu unele moderne, pentru a îmbunătăți astfel și calitatea serviciilor, nu doar aspectul unității. În acest sens, poți consulta oferta de consumabile și produse hoteliere de la Igiena PHS, unde vei găsi o bună parte din produsele necesare pentru a aduce hotelul la standardele secolului XXI.

Vorbim atât de dotarea camerelor pentru oaspeți, cât și de acea a restaurantului, și a personalului care desfășoară diferite activități în cadrul unității.

 

Facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilități

Fiind vorba de un hotel vechi, cel mai probabil astfel de dotări nu au fost incuse în proiectul inițial, iar cele existente sunt doar improvizații făcute pentru a respecta prevederile legale apărute ulterior. Acesta este un alt aspect important pe care trebuie să îl ai în vedere, pentru că astfel demonstrezi că acorzi atenția cuvenită tuturor clienților.

Pe lângă rampa de acces pentru cărucioarele rulante, hotelul trebuie să mai dispună de un lift adaptat pentru persoanele cu dizabilități, iar în cazul în care unitatea nu are ascensor, este nevoie de un dispozitiv special care să le permită celor în astfel de situații să ajungă la etajele superioare. De asemenea, ar fi de apreciat dacă hotelul ar dispune de una sau mai multe camere special adaptate pentru clienții cu dizabilități.

 

La fel de importantă este și promovarea, pentru că turiștii trebuie să afle că hotelul a trecut printr-un proces de renovare și le oferă condiții total deosebite fața de cele pe care le cunoșteau. Așadar, aproape de finalizarea proiectului este indicat să faci o ultimă investiție într-o campanie de promovare pe toate canalele, după care să aștepți rezultatele.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA