AcasăEvenimentRemus Șpan, fostul comandant de la ”Doi și un sfert” Maramureș, cercetat...

Remus Șpan, fostul comandant de la ”Doi și un sfert” Maramureș, cercetat de DNA

DISTRIBUIȚI

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus începerea urmăririi penale faţă de fostul şef al Direcţiei de Informare şi Protecţie Internă (DGIPI) Remus Vasile Şpan. Acesta  este acuzat de complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. Potrivit procurorilor, în perioada mai – noiembrie 2012, în mod repetat, Remus Şpan l-a ajutat pe Ovidiu Ioan Silaghi, atunci ministru al Transporturilor, să pretindă şi să primească bani şi foloase necuvenite de la administratorul firmei Romstrade SRL, Nelu Iordache.

 

Şpan, intermediar între Silaghi şi Iordache

Anchetatorii au stabilit că „Remus Şpan ar fi intermediat întâlniri între cumpărătorul de influenţă Nelu Iordache şi ministrul Ovidiu Silaghi, cunoscând problemele pe care le întâmpina SC Romstrade SRL în derularea contractelor cu CNADNR SA (întrucât anterior îşi desfăşurase activitatea în cadrul grupului de firme controlat de Iordache Nelu)“.

Procurorii îl mai acuză pe Remus Şpan că ar fi intermediat primirea de către Silaghi de la Nelu Iordache a sumei de 200.000 de euro şi a „foloaselor necuvenite constând în efectuarea unor curse aeriene între Satu Mare şi oraşe din Europa pentru susţinerea campaniei electorale a unei persoane apropiate ministrului, în condiţiile în care învinuitul cunoştea că societatea Romstrade SRL înregistra pierderi pe care nu avea posibilitatea să le suporte, precum şi problemele reale ale SC Romstrade SRL în derularea contractelor, probleme care îndreptăţeau CNADNR SA să dispună anumite măsuri de reziliere a unor contracte“.

De asemenea,  Şpan l-ar fi convins pe Iordache Nelu că ministrul Ovidiu Silaghi este dispus să îl susţină şi să influenţeze deciziile conducerii CNADNR pentru a sprijini interesele firmei Romstrade.

Procurorii i-au adus joi  la cunoştinţă lui Şpan acuzaţiile care i se aduc

Remus Şpan a fost joi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i fi aduse la cunoştinţă acuzaţiile în dosarul în care procurorii au  cerut Camerei Deputaţilor aviz de începere a urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă, faptă din perioada în care a fost ministru al Transporturilor şi prin care l-ar fi favorizat pe Nelu Iordache

Potrivit unor surse judiciare, Remus Şpan va reveni la DNA la jumătatea lunii septembrie, pentru a da o declaraţie în acest caz, joi fiindu-i doar înmânată o copie a documentului prin care s-a început urmărirea penală.

În 19 august, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a solicitat Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale faţă de Ovidiu Silaghi, pentru trafic de influenţă.

La începutul lunii septembrie, liberalul Ovidiu Silaghi a demisionat din calitatea de deputat.

Liberalul Ovidiu Silaghi fusese nominalizat în iulie pentru funcţia de ministru al Transporturilor, post rămas vacant după demisia lui Relu Fenechiu, în urma condamnării sale, în 12 iulie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul”, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată.

Ovidiu Silaghi a fost ministru al Transporturilor din mai până în decembrie 2012.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA