AcasăMARAMURESUL ISTORICRemaniere guvernamentală. Miniștri noi la Interne, Justiție, Administrație, Externe și Relația cu...

Remaniere guvernamentală. Miniștri noi la Interne, Justiție, Administrație, Externe și Relația cu Parlamentul

DISTRIBUIȚI

Miniştrii propuşi de Ponta: Interne – Mircea Duşa, Administraţie – Radu Stroe, Afaceri Externe – Titus Corlăţean, Relaţia cu Parlamentul – Dan Şova, Justiţie – Mona Pivniceru
Premierul Victor Ponta a anunţat că i-a propus ca miniştri pe Mircea Duşa la Ministerul de Interne, pe Radu Stroe ca ministru delegat pentru Administraţie Publică, pe Titus Corlăţean la Ministerul de Externe, pe Dan Şova pentru Relaţia cu Parlamentul şi pe judecătorul Mona Pivniceru la Justiţie. El a precizat că propunerile au fost accepate de către preşedintele interimar Crin Antonescu, iar ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştrii ar putea fi organizată luni seara.
Mircea Duşa îi va preda astfel postul de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul lui Dan Şova, senator PSD, iar Titus Corlăţean va schimba portofoliul Justiţiei cu cel al Afacerilor Externe.
Postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant prin trecerea lui Corlăţean la Externe, va fi preluat de fostul preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
Surse oficiale au declarat că, până la această oră, la CSM nu a fost înregistrată nicio cerere de detaşare din partea Monei Pivniceru.

Premierul Ponta a mai declarat că speră ca Andrei Marga, retras de la conducerea Ministerului de Externe, să accepte noile atribuţii care îi vor fi acordate, fără să precizeze care sunt acestea.
„Ministrul Afacerilor Externe, domnul Marga, este o personalitate pe care o apreciez extrem de mult şi care cred că în continuare va reprezenta România numai în cel mai bun mod posibil în funcţiile pe care îmi doresc să le accepte în perioada imediat următoare”, a spus Ponta.
Surse politice au declarat anterior că USL ia în calcul mai multe schimbări la ministere mari, respectiv numirea lui Titus Corlăţean la Externe, a lui Radu Stroe la Administraţie, a lui Mircea Duşa la Interne, Justiţia urmând să fie preluată de PNL sau de un tehnocrat, iar Andrei Marga să devină ambasador în Germania.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA