spot_img
AcasăLifestyleRelaxare de weekend–5 idei de activități budget-friendly

Relaxare de weekend–5 idei de activități budget-friendly

spot_img

DISTRIBUIȚI

Weekendul este o perioadă numai bună pentru odihnă și relaxare, în care poți profita de timpul liber pentru a dormi mai mult sau a urmări serialele preferate. Dacă te-ai săturat doar cu atât, profită de sfârșitul săptămânii pentru relaxare sau, de ce nu, pentru o odihnă activă, care te poate ajuta să-ți încarci bateriile. Îți propunem câteva idei de activități pe care le poți face în acest weekend alături de cei dragi și care sunt și prietenoase cu bugetul tău.

Așadar, ce poți face în acest weekend? Iată cinci propuneri de activități budget-friendly.

Vizitează o expoziție sau un muzeu

Când ai văzut ultima dată o expoziție în orașul tău? Dacă ți se pare că nu ești prietenul unor asfel de manifestări, propunerile noilor generații de artiști plastici s-ar putea să te surprindă plăcut. Oferă-ți acest răgaz creativ și prietenos cu bugetul tău, pentru a vedea ce mai e nou în lumea artelor și a te îmbogăți cultural și spiritual. Iar dacă dorești să aduci arta și în camera copilului tău, poți opta pentru un simplu dar creativ tapet pentru copii. 

Mai mult, anumite muzee au chiar program de vizitare gratuit în weekend, deci verifică-le pe cele care oferă astfel de facilități în orașul tău.

Fă un tur pietonal al orașului

Dacă ai crezut că orașul tău sau împrejurimile sale nu mai au secrete pentru tine, gândește-te de două ori. S-ar putea să fii surprins să afli, de exemplu, despre o veche galerie subterană transformată într-un spațiu expozițional ori într-un nou local chic, fix în inima orașului. 

Sau poate că ai tot auzit (dar nu l-ai descoperit încă) de un zid fortificat, de o biserică din lemn sau de o cetate veche din împrejurimile orașului unde ți-ai propus de mult să ajungi. Weekendul este un moment numai bun pentru o excursie în care să explorați astfel de zone. 

Organizează o vânătoare de comori

Iată o activitate care se poate desfășura alături de cei mici, fie în interiorul casei, fie în exterior. Cine spune că toate cotloanele din casă sunt cunoscute și că unele din acestea nu mai pot ascunde surprize? 

„Comorile” pot fi diverse jucării sau obiecte pe care le vei ascunde în diferite locuri din casă sau grădină, pentru ca prichindeii să le găsească ulterior, ajutați de o „hartă” după care să se ghideze. O astfel de activitate care se poate organiza acasă sau pe străzile orașului va aduce bucurii și celor mici și celor mari într-un weekend cu totul special. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/a-loving-couple-sitting-on-the-road-with-their-baby-3671164/

Bucură-te de o relaxare parfumată

Dacă vremea nu ține cu tine și ți-ai propus să rămâi acasă în weekend, acesta e poate cel mai bun prilej să profiți de o zi de răsfăț doar pentru tine. Este o ocazie numai bună să încerci ultimele produse cosmetice pentru față și corp, fiindcă, în mod cert ai de testat multe măști noi pentru ten sau păr. Plus că un scrub este oricând binevenit. Toate acestea, alături de o baie înmiresmată și înconjurată de lumânări parfumate

Ce zici, meriți în weekend o zi de răsfăț și relaxare, ca a unei vedete adevărate? 

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/person-reading-book-on-bathtub-4156300/

Dă o mână de ajutor

Nu ezita să oferi o mână de ajutor celor aflați în nevoie. Te-ai gândit că, poate, cei de la un centru de copii sau de bătrâni au nevoie de persoane care doar să stea la povești cu ei? Sau să le ofere din timpul lor pentru a le citi ceva interesant? În plus, e dovedit științific faptul că altruismul are efecte benefice pentru organism și la nivel fizic dar și psihic. Activitățile de voluntariat te fac mai fericit și mai sănătos, pentru că în acest fel înlături sentimentul de singurătate sau de stres asociat acesteia; în plus, oferă un scop concret unei zile obișnuite. 

Ca să nu mai vorbim despre faptul că bugetul tău nu va avea de suferit în urma unei astfel de activități recreative!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA