AcasăLIFERELATĂRI DIN TRECUT – Metodele de tortură din timpul lui Stalin

RELATĂRI DIN TRECUT – Metodele de tortură din timpul lui Stalin

DISTRIBUIȚI

REALTĂRI DIN TRECUT  După 30 de ani sub conducerea lui Stalin, Uniunea Sovietică uimea Occidentul. Noul secretar general al Partidului Comunist condamna crimele regimului anterior. Milioane de deţinuţi politic au fost eliberaţi din închisorile din Siberia, iar operele scriitorilor-disidenţi au fost publicate. O perioadă de deschidere către lume care a inclus şi vizita făcută de liderul sovietic Nikita Hruşciov în Statele Unite, în septembrie 1959.

Raportul Hruşciov arăta că Stalin, prin violenţă administrativă, represiune în masă şi teroare, a abandonat lupta ideologică, adică încercarea de a-i convinge pe oameni că vor avea o viaţă mai bună în comunism. Totuşi, noul lider al URSS nu a detaliat şi nici nu a înlăturat cauzele care au dus la marea teroare stalinistă.

Raportul Hruşciov vorbeşte pe multe pagini despre metodele de interogare staliniste, denunţându-le drept „contrare normelor partidului şi legalităţii sovietice”. Mulţi erau arestaţi, fără ştiinţa procurorilor, de lucrătorii NKVD, ceea ce arată că Stalin devenise el însuşi procuror-şef. Având putere nelimitată, când Stalin spunea că unul sau altul trebuia arestat, era necesar să îl crezi pe cuvânt că respectivul era „duşman al poporului”.

Citește articolul integral, AICI.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA