spot_img
AcasăActualitate112REGULI DE CIRCULAŢIE PENTRU TOŢI - Bicicliştii indisciplinaţi, sancţionaţi de poliţiştii rutieri...

REGULI DE CIRCULAŢIE PENTRU TOŢI – Bicicliştii indisciplinaţi, sancţionaţi de poliţiştii rutieri băimăreni

DISTRIBUIȚI

REGULI DE CIRCULAŢIE PENTRU TOŢI  Pentru că vremea bună i-a scos pe iubitorii bicicletelor la mişcare, poliţiştii au început acţiunile pentru prevenirea victimizării lor ca urmare a unor accidente rutiere.

În cadrul acţiunii desfăşurate ieri, 19 aprilie, între orele 07.00 şi 20.00, pe raza municipiului Baia Mare, au fost depistaţi mai mulţi biciclişti care nu au respectat legislaţia rutieră şi s-au expus victimizării prin accidente.

Din cele 50 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 12 au fost în cazul bicicliştilor care se deplasau sub influenţa băuturilor alcoolice, circulau cu biciclete ce prezentau diverse defecţiuni tehnice sau nu aveau asupra lor documente de identitate.

Poliţiştii reamintesc că pentru a conduce o bicicletă pe drumurile publice trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie, să vă echipaţi bicicleta corespunzător, cu dispozitive fluorescent reflectorizante şi să fiţi şi dumneavoastră echipaţi corespunzător!

Pentru a preveni victimizarea, circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului iar atunci când mergeţi în grup circulaţi doar în coloană, nu circulaţi cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu traversaţi trecerile pentru pietoni PE bicicletă. Nu uitaţi, casca de protecţie vă poate salva viaţa!

De asemenea, vă recomandăm să nu vă lăsaţi bicicleta neasigurată şi nesupravegheată şi să nu vă lăsaţi în coşul bicicletei bunuri, bagaje, telefoane mobile! Furtul unei biciclete neasigurate se comite în timp foarte scurt.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

foto Arhivă

citeşte şi ACȚIUNE LA BAIA SPRIE – Polițiștii maramureșeni au organizat o întâlnire cu cetățenii vârstnici. Aceștia le-au explicat cum să se ferească de înșelăciuni și multe alte sfaturi folositoare

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA