AcasăLifestyleRegula de aur pe care o respectă fiecare parior de top

Regula de aur pe care o respectă fiecare parior de top

spot_img

DISTRIBUIȚI

Pariorii profesioniști, indiferent de sportul pe care mizează (fotbal, curse de cai, tenis, baschet etc.) sau de stilul de pariere folosit (pariuri individuale sau bilete), au un lucru în comun și anume strategia de management al banilor. Alegerea unei formule bune nu este însă suficientă, întrucât tentațiile pot fi mari. Și mai importantă este disciplina, fără de care un parior nu poate să spere să-și îmbunătățească rezultatele.

La pariuri, un jucător nu trebuie să se gândească să câștige, ci să nu piardă mai mult decât își permite. Pariurile sportive reprezintă o activitate de divertisment. Prin urmare, jucătorul ar trebui să-și stabilească un buget pentru acest hobby.

Bugetul jucătorului este cunoscut sub numele de „bancă” sau „bankroll”. Acesta poate fi de două feluri: se investește inițial o sumă fixă, care poate fi apoi împărțită în mai multe bănci mai mici sau se investește lunar o anumită sumă de bani, ca de exemplu un procent de 5% din salariu. Desigur, bugetul poate fi rotunjit cu un bonus la pariuri sportive, însă cerințele de pariere pentru oferta respectivă trebuie să-i permită jucătorului să-și respecte strategia de pariere.

Una dintre cele mai răspândite strategii de money management în rândul pariurilor de top are la bază folosirea unui procent fix, cuprins între 0.5% și 3% din bugetul total. Acestă formulă le permite jucătorilor să anuleze ghinionul și norocul pe termen lung – vorbim de un eșantion de câteva mii de pariuri plasate.

Dacă un parior dorește să joace un bilet pe zi, trebuie să împartă banca la numărul de zile ale lunii respective pentru a afla miza fixă pentru fiecare zi. Astfel, chiar dacă toate biletele jucate for fi necâștigătoare, pariorul are garanția că va putea să se distreze fără să-și depășească bugetul alocat acestei distracții.

O altă variantă este de a folosi o un procent fix din banca actuală. De exemplu, dacă banca ta este de 1.000 RON, iar tu ai decis să mizezi 3% pe bilet, miza ta în acest moment va fi de 30 RON. Dacă pierzi primul bilet, vei rămâne cu 970 RON; următorul tău pariu va fi de 29.1 RON. Folosind această metodă, vei diminua foarte mult riscul de a epuiza rapid tot bugetul, întrucât rezultatele tale vor dicta miza.

Anumiți pariori profesioniști folosesc însă sistemul de mize bazat pe unități de la 1 la 10. Alegerea mizei se poate face în funcție de valoarea cotei, astfel încât riscul asumat să fie proporțional cu cota, în funcție de gradul de încredere în respectivul pronostic sau în funcție de diferența dintre cota oferită de agenția de pariuri sportive și „cota reală” calculată de jucător. În această categorie intră și celebra strategie cunoscută sub numele de „Criteriul lui Kelly”, care își propune să exploateze la maxim cotele pe care casa le-a estimat greșit.

Pariorul trebuie să își aleagă strategia de gestionare a mizelor în funcție de pariurile pe care le joacă, în sensul de a nu juca pariuri de cote sub 1.20 cu o miză de 0.5% din bancă sau de a juca bilete cu cotă 10 mizând mai mult de 3% din bankroll. De altfel, mulți dintre profesioniști joacă pronosticuri a căror cotă medie este de 2. Acest lucru le permite să transforme aproape orice pariu într-o aruncare de monedă, iar pe termen lung, au nevoie de o rată de câștig de puțin peste 50% pentru a se menține pe plus. De multe ori însă, socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg. Prin urmare, pariorul trebuie să nu uite niciodată să se distreze și să-și respecte cu strictețe limitele impuse, iar atunci când lucrurile nu merg bine, este indicat să ia o pauză de câteva zile de la această activitate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.










TE-AR MAI PUTEA INTERESA