spot_img
AcasăEvenimentSportREGINA E LA ROMÂNI - Aur pentru România la mondialele de canotaj...

REGINA E LA ROMÂNI – Aur pentru România la mondialele de canotaj în proba feminină de opt plus unu!

DISTRIBUIȚI

REGINA E LA ROMÂNI Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), cu timpul de 6 min 06 sec 400/1000.

În istoria sportului românesc, canotajul a fost unul dintre pilonii de bază, iar barca de opt plus unu, în mod tradiţional, ”regina” acestei discipline. La fel ca şi în cazul în altor discipline de tradiţie din România, canotajul a înregistrat un recul puternic în ultimul deceniu, dar 2017 poate fi considerat un sezon al relansării.

După mai multe rezultate promiţătoare pe parcursul anului, la cea mai importantă competiţie din 2017 au venit şi performanţele aşteptate poate de întreg sportul românesc aflat în mare suferinţă. Delegaţia tricoloră a reuşit să califice 50% din echipaje în finalele de la Sarasota, iar două din cele şase să câştige şi medaliile de aur.

Echipajul alcătuit din Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea a condus cursa de la un capăt la altul și a devansat în clasamentul final Canada, 06 min 07 sec 090/1000, și Noua Zeelandă, 06 min 07 sec 270/1000.

România a obținut două medalii de aur la Mondiale, prima fiind adusă de Ionela-Livia Lehaci și Gianina-Elena Beleagă, sâmbătă, în proba feminină de dublu vâsle categorie ușoară.

Tot duminică, la 8+1 masculin, România a ocupat locul 5. Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu au fost înregistrați în 05 min 31 sec 410/1000. Aurul a fost cucerit de Germania (05:26.850), pe locul al doilea a sosit echipajul SUA (05:28.450), Italia a terminat pe locul al treilea (05:28.900), iar pe patru s-a clasat Olanda (05:29.230).

România a aliniat șase echipaje la Mondialele din Florida. La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA