spot_img
AcasăEvenimentREFUZ MITĂ - Un barbat din Baia Mare a vrut să dea...

REFUZ MITĂ – Un barbat din Baia Mare a vrut să dea 100 euro unui ofiţer de frontieră. Omul legii l-a dat pe mâna ofiţerilor anticorupţie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Un băimărean este cercetat pentru dare de mită după ce a oferit 100 de euro unui ofițer al IJPF Satu Mare pentru ca acesta din urmă să își încalce atribuţiile de serviciu. Ofiţerul l-a denunţat pe băimărean la Serviciul Judeţean Anticorupţie Satu Mare.

În data de 26 octombrie a.c., polițiștii de frontieră sătmăreni i-au întocmit băimăreanului Jojel N. acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz de fals. La data respectivă, la P.T.F. Petea s-a prezentat pentru a ieşi din ţară Andrei Ștefan N., în vârstă de 19 ani, din municipiul Baia Mare, conducând un autoturism Ford Transit. Împreună cu el în maşină mai călătoreau trei persoane: Jojel N., 39 de ani, Maria Magdalena N., 37 de ani – ambii din Baia Mare – și R.C., 16 ani, din judeţul Arad. La controlul de frontieră, Jojel N. a prezentat o împuternicire pentru scoaterea din ţară a minorei R.C., declaraţie ce purta semnătura unui notar public din Arad. Poliţistul de frontieră care a efectuat controlul documentelor a constatat că împuternicirea este falsă. În data de 28 octombrie a.c., ofiţerul din cadrul IJPF Satu Mare căruia i-a fost repartizată lucrarea penală spre soluționare a fost contactat telefonic de către Jojel N. Băimăreanul i-a cerut ofițerului să se întâlnească pentru a discuta despre cazul său, cerându-i colegului nostru să distrugă dosarul, precizând că nu-i va rămâne dator. Ofițerul a refuzat ferm oferta lui Jojel N., dar băimăreanul a devenit tot mai insistent.

Poliţistul de frontieră a informat conducerea IJPF Satu Mare despre insistenţele băimăreanului și a formulat un denunţ la Serviciul Județean Anticorupție Satu Mare cu privire la acest caz. Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, luni, 31 octombrie a.c., ofiţerii DGA l-au prins în flagrant pe Jojel N. în timp ce băimăreanul îi oferea ofițerului din cadrul IJPF Satu Mare suma de 100 euro, cerându-i din nou polițistului de frontieră să-și încalce atribuţiile de serviciu și să distrugă dosarul în care bărbatul din Baia Mare este cercetat. Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare a dispus începerea urmăririi penale față de Jojel N. pentru săvâșirea infracțiunii de dare de mită și a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea Baia Mare pentru 30 de zile.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA