AcasămodeleA RECUNOSCUT TOT – Primar din Satu Mare, condamnat pentru mai multe...

A RECUNOSCUT TOT – Primar din Satu Mare, condamnat pentru mai multe fapte de corupție

DISTRIBUIȚI

A RECUNOSCUT TOT  Primar din Satu Mare condamnat pentru corupţie. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Oradea au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordurile de recunoaștere a vinovăției inculpaților:

KIS HAJNALKA, primar al comunei Berveni, jud. Satu Mare, la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și luare de mită;

BURIAN CRINEL GHIȚĂ, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 11 ianuarie 2011 a fost încheiat Contractul de finanțare nerambursabilă pentru implementarea proiectului intitulat Serviciul Operațional Transfrontalier pentru Prevenirea Situațiilor de Urgență — FIREMAN, în cadrul Programului de cooperare transfrontalieră Ungaria — România 2007 — 2013, între Agenția Națională de Dezvoltare din Ungaria, în calitate de autoritate de management și Primăria comunei Berveni, jud. Satu Mare, în calitate de lider de proiect, prin reprezentant legal Kis Hajnalka, primarul localității.

Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 184.975,00 euro din care liderului de proiect i-a revenit suma de 157.228,75 euro sub formă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (F.E.D.R.).

În perioada noiembrie — decembrie 2011, inculpata Kis Hajnalka, în calitate de primar al comunei Berveni, jud. Satu Mare și responsabil de proiect, a folosit și prezentat cu rea-credință la autoritatea de management documente false, în legătură cu derularea proiectului FIREMAN, acțiuni ce au avut ca rezultat obținerea pe nedrept a sumei totale de 46.970 de lei.

În demersul său infracțional, inculpata Kis Hajnalka a beneficiat și de ajutorul inculpatului Burian Crinel Ghiță, care a redactat documente, a efectuat diverse fotografii, etc., ce au fost folosite ulterior ca justificare pentru cheltuirea sumei de bani menționate anterior.

Citește mai multe, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA