AcasăEvenimentRECUNOAȘTERE – Viorica Cherecheș și Andreea Ciortea au primit distincții speciale în...

RECUNOAȘTERE – Viorica Cherecheș și Andreea Ciortea au primit distincții speciale în cadrul Balului PNL al Sărbătorii Castanelor

spot_img

DISTRIBUIȚI

RECUNOAȘTERE Doctorul Viorica Cherecheș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, a primit o diplomă de excelență în cadrul Balului PNL al Sărbătorii Castanelor.

RECUNOAȘTERE Distincția acordată vine ca o recunoaștere pentru cei 15 ani de muncă în folosul comunității băimărene, muncă depusă de managerul unității medicale și cadrele de la spitalul băimărean.

Aceasta a primit titlul de cel mai bun manager de spital din județul Maramureș. Alături de Viorica Cherecheș, la balul organizat de Partidul Național Liberal Maramureș a primit diplomă de excelență și Andreea Ciortea, directorul Fundației Baia Mare 2021, promotorul echipei prin care municipiul s-a luptat pentru obținerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

La evenimentul organizat de Partidul Național Liberal Maramureș a participat și Alina Gorghiu, președintele la nivel național al formațiunii politice.

Lidera liberalilor a primit din partea Andreei Ciortea un nod maramureșean realizat de sculptorul Lucian Marchiș. Mai mult, primarul interimar al municipiului Baia Mare i-a oferit Alinei Gorghiu albumul care oferă în premieră o colecție personală a artiștilor care au trecut pragul Școlii de Pictură Băimăreană.

„Vreau să vă mărturisesc că sunt foarte multe femei pe care le apreciez pe lumea asta, mai multe decât pe bărbați. Andreea este una dintre doamnele pe care eu, fără să o cunosc personal, o apreciez de foarte multă vreme. Da, o știu. Și de aceea i-am admirat pozițiile publice, proiectele. Ar trebui să ștergeți tristețea, pentru că nu ați reușit să câștigați statutul de Capitală Europeană. Pentru că ați reușit să câștigați un om de valoare, ați reușit să formați o echipă importantă aici, în Baia Mare. Şi mai presus de toate este perspectiva”, a spus Alina Gorghiu în momentul în care i-a oferit Andreei Ciortea distincția.

bal-pnl2

„Mulțumesc pentru recunoașterea din această seară. Însă cred că, în primul rând, această recunoaștere și această diplomă este pentru Baia Mare. Și nu doar pentru Baia Mare, ci pentru România, pentru că tot ce a însemnat demersul de Capitală Europeană a Culturii este unul de maturizare al acestei țări. Este, dacă vreți, unul în care reușim să colaborăm, să creăm punți între Sibiu, Baia Mare, București, Timișoara, Cluj și  așa mai departe. Este vorba despre un proces pe care cred că îl înțelegeți și ați fost atâta vreme alături de noi. Este un proces care cere poate și o nouă abordare și un nou leadership și mă bucur că Alina povestește despre femei în poziții de leader. Vin poate cu alte instrumente, vin cu mai multă compasiune atunci când își fac planuri și fac aceste planuri pentru cinci ani, zece ani. Cu compasiune și toleranță ascultă mai bine. Așa că e nevoie ca România să aibă mai multe mame, mai multe femei și ce îmi mai doresc este să aibă și adevărați bărbați”, a spus Andreea Ciortea.

Diploma de excelență pentru recunoașterea meritelor în eforturile depuse pentru sănătatea comunității băimărene i-a fost oferită doctorului Viorica Cherecheș de către deputatul Mircea Dolha.

bal-pnl-2

„Munca noastră în Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie este de mulți ani. Fiecare zi, fiecare pas a însemnat realizări deosebite. Astăzi, după 15 ani de când conduc spitalul, este poate un model pentru România. Aș vrea să vadă mulți acest spital și să ia exemplu. Sunt multe lucruri care s-au făcut efectiv din munca colegilor mei și a serviciilor medicale pe care le-am efectuat și care au fost realizate în așa fel încât Casa de Asigurări de Sănătate să ne ajute și mai puțin Consiliul Județean. Dar munca colegilor mei a însemnat foarte mult. De 36 de ani sunt în Spitalul de Boli Infecțioase și de 15 ani conduc acest spital. Şi aș vrea să veniți sănătoși să vedeți spitalul și poate că atunci toată lumea ați spune că și în România se poate face lucruri bune și cu bani puțini”, a spus Viorica Cherecheș, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.

„Este vorba despre o muncă zi de zi, noapte de noapte, dar în același timp mai rar găsești, din păcate, în România medici care să fie și buni manageri, care să te facă să rămâi uimit atunci când calci pragul unei unități spitalicești. Vreau să vă spun că în Maramureș avem câțiva manageri buni. Unii sunt în funcție, alții din păcate nu. Doamna doctor, vă felicit pentru efortul depus. Știm că nu a fost o muncă de o zi sau cinci ani, dar trebuie să recunoaștem că spital ca al dumneavoastră, ca disciplină, curățenie precum în Occident, mi-ar plăcea să găsesc în fiecare zonă din județ. Vă felicit pentru dăruire, pentru inteligență și pentru munca depusă”, a spus deputatul Mircea Dolha.

Președinta PNL, Alina Gorghiu, a înmânat în cadrul balului burse speciale pentru copiii cu rezultate excepționale la învățătură, dar care provin din familii cu venituri reduse.

Credit foto: Mezok Dan

Simona Vasiac

Citeşte şi FESTIVALUL CASTANELOR 2016 – Programul integral al manifestării

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA