Acasăsinucidere maramuresRECUNOAȘTERE - Poeta Ada Aharoni a devenit cetățean de onoare al orașului...

RECUNOAȘTERE – Poeta Ada Aharoni a devenit cetățean de onoare al orașului Haifa

spot_img

DISTRIBUIȚI

Profesoara Ada Aharoni, scriitoare, poetă, dramaturg şi conferenţiar, s-a născut în Cairo, Egipt, şi în prezent trăieşte în Haifa, Israel. A publicat numeroase cărți prin care şi-a câştigat recunoaşterea internaţională. Ea este fondatorul şi preşedintele internaţional al IFLAC: PAVE PEACE, Forumul Internaţional pentru Literatură şi o Cultură a Păcii; de asemenea fondatorul şi editorul magazinului literar Galim: Valuri  (1987 –2003), şi al jurnalului electronic, Horizon: Pave  Peace, fondatorul şi editorul publicaţiei Lirit: Poetry Israel a Asociaţiei Scriitorilor Evrei, incluzând poeţi majori israelieni în traducere Engleză.

Profesoara Ada Aharoni a fost premiată cu numeroase premii internaţionale şi recunoaşteri, printre ele sunt: Premiul Consiliului Britanic, Premiul Keren Amos President, Premiul Haifa şi Bremen, Premiul Academiei Mondiale a Artelor şi Culturii, Premiul Coroana de Aur Coreeană a Poeţilor Lumii, Premiul Rachel, şi recunoaşterea de merit din partea HSJE: Societatea Istorică a Evreilor din Egipt. În luna septembrie a anului 2012, Ada Aharoni a primit Premiul Preşedintelui Israelian pentru Voluntariat, pentru promovarea iniţiativelor păcii între evrei şi arabi.

În luna iulie a anului curent, profesoara Ada Aharoni a fost aleasă cetățean de onoare al orașului Haifa, pentru ”eforturile ei devotate şi fără egal spre a promova literatura vizionară şi poezia ce proclamă pacea în lume.” Ceremonia de premiere la care au participat peste o mie de persoane, a avut loc la Auditoriul Haifa pe data de 8 iulie. Ada Aharoni este un Ambasador al Păcii, care lucrează neobosit pentru înţelegere între naţiuni, şi pentru ca viziunea Culturii Păcii să devină realitate.

Corespondent : Tatomir Ion-Marius

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA