AcasăEvenimentRECORDURI - Peste 400 de kilograme de cocaină şi heroină, confiscate de...

RECORDURI – Peste 400 de kilograme de cocaină şi heroină, confiscate de poliţişti în 2015

DISTRIBUIȚI

Peste 400 de kilograme de droguri, dintre care 70 de kilograme de cocaină neagră şi 330 de kilograme de heroină, au fost confiscate de poliţişti în 2015, fiind prinse 60 de grupări infracţionale, după ce au fost făcute aproximativ 1.500 de percheziţii.

Potrivit Poliţiei Române, 2015 a fost anul marilor capturi de droguri, în luna aprilie fiind ridicate 70 de kilograme de cocaină neagră, iar în luna iulie, alte 333 de kilograme de heroină.

Poliţiştii antidrog specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au făcut, anul trecut, peste 1.500 de percheziţii, au pus în aplicare mandate de aducere şi au ridicat din locuinţele celor vizaţi droguri de risc şi de mare risc, arată Poliţia Română într-un comunicat de presă transmis luni.

Aproximativ 60 de grupări de trafic de droguri au fost destructurate în urma a 600 de acţiuni efectuate de poliţişti în 2015.

În urma acţiunii din aprilie, poliţiştii antidrog au ridicat 70 de kilograme de cocaină neagră, în valoare de 4,2 milioane de lei, drogurile fiind livrate din Germania. În acest caz, pentru a le ascunde, membrii grupării au injectat drogurile în pereţii interiori ai unor corpuri de mobilier. Mai multe persoanele au fost arestate în cauză, a precizat Poliţia Română.

Trei luni mai târziu, în iulie 2015, poliţiştii antidrog au găsit, în rezervorul unui autotren, 333 de kilograme de heroină. În cadrul acţiunii au fost efectuate cinci percheziţii, iar poliştii au ridicat 136.000 de euro, două autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile, calculatoare şi laptopuri. Membrii grupării au fost arestaţi şi cercetaţi pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

sursă ştire mediafax.ro

foto arhivă

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA