Acasăsinucidere maramuresRECORDURI - Cea mai mare colecție de jucării și obiecte Pokémon

RECORDURI – Cea mai mare colecție de jucării și obiecte Pokémon

DISTRIBUIȚI

Cea mai mare colecție de jucării și obiecte Pokémon aparține britanicei Lisa Courtney, care a reușit să strângă, până la data de 14 octombrie 2010, un număr de 14.410 astfel de obiecte. Lisa Courtney începuse să le colecționeze cu peste 14 ani în urmă, potrivit guinnessworldrecords.com. Recordul a fost înregistrat la 13 iunie 2009, la Welwyn Garden City, în Marea Britanie.

Colecția acesteia include articole adunate din Marea Britanie, SUA, Franța și, desigur, din Japonia, locul de baștină al Pokémon-ilor. Lisa Courtney a efectuat multe călătorii în Japonia, cu scopul de a colecționa Pokémoni, de fiecare dată trimițând între 8 și 12 cutii cu jucării de acest tip în Marea Britanie. O parte a colecției a fost expusă la Muzeul de Hertford, ca parte a unei expoziții privind cultura populară. Britanica Lisa Courtney declara că nu ar fi reușit să strângă această colecție, dacă familia nu ar fi fost alături de ea.

Pokémon este o franciză media controlată de Nintendo și creată de artistul plastic Satoshi Tajiri, în anul 1996. Numele Pokémon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce în traducere înseamnă ”monștrii de buzunar”.

Agerpres

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA