spot_img
AcasăActualitateSocialRECORD ÎNGRIJORĂTOR - Ianuarie 2016, cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteo

RECORD ÎNGRIJORĂTOR – Ianuarie 2016, cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteo

DISTRIBUIȚI

Ianuarie 2016 a fost cea mai caldă lună ianuarie de la începerea măsurătorilor meteorologice, în urmă cu 136 de ani, după cum a anunţat Administraţia Aeronautică şi Spaţială din SUA (NASA).

Conform NASA, temperatura medie la nivel global a fost în ianuarie cu 1,13 grade mai ridicată decât valoarea normală, stabilită pe baza datelor colectate în intervalul 1951-1980. „Tendinţa de încălzire a climei va continua până când se va renunţa la combustibilii fosili”, a spus, potrivit sursei citate, Stefan Rahmstorf, cercetător la Institutul Potsdam.

Temperaturile record din ianuarie se înregistrează după ce, anterior, anul 2015 a fost declarat ca fiind cel mai cald din ultimii 136 de ani.

Cel mai probabil, anul 2016 va atinge noi recorduri de temperatură. Cel puţin la nivel naţional previziunile se transformă în realitate, mijlocul lui februarie nemaifiind atât de cald, cu până la 18 grade Celsius peste valorile normale acestei perioade, din anul 1961. Potrivit meteorologilor, vremea este atât de caldă în februarie datorită prezenţei unei mase de aer cald venită dinspre zona bazinului mediteranean. (Oana Nistor)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA