spot_img
AcasămodeleRECORD GREU DE EGALAT, DAR NU IMPOSIBIL - Două milioane de euro...

RECORD GREU DE EGALAT, DAR NU IMPOSIBIL – Două milioane de euro furate din asfaltarea a doi kilometri de drum!

DISTRIBUIȚI

DNA anchetează Drumul lui Boc. Este vorba despre drumul turistic Răchiţele – Ic –  Ponor, care trece prin satul natal al primarului municipiului Cluj Napoca, Emil Boc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, a declarat vineri că procurorii DNA i-au cerut acte cu privire la această asfaltare. Mai mult, el a precizat ca a fost făcute presiuni asupra sa chiar de membrii PNL sa grăbească reluarea lucrărilor la drum, pentru a împiedica procurorii sa realizeze expertiza tehnica, necesara anchetei. Seplecan susține că a ignorat presiunile colegilor săi.

Lucrările au demarat iniţial în 2009 şi ar fi trebuit terminate după 18 luni, dar situaţia s-a blocat după ce a  fost reabilitat în proporţie de 70%, fostul constructor, MBS, intrând în conflict cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, contractul fiind reziliat mai apoi. Între timp, însă, lucrările s-au degradat, iar Consiliul Judeţean a fost obligat să asigure 1,2 milioane de lei doar pentru a aduce drumul la starea iniţială, înainte ca lucrările să fie oprite.

Aproximativ 80% din fonduri sunt asigurate de Uniunea Europeană, dar dacă drumul nu va fi terminat până la 31 decembrie 2015 întreaga finanţare va fi asigurată de către Consiliul Judeţean.

Expertiza tehnico-judiciară efectuată de procurorii anticorupţie arată că deşi s-au asfaltat doar doi kilometri din Drumul lui Boc, s-au furat două milioane de euro. Bucata de drum asfaltată a fost executată de MBS Group SRL, firmă aparţinând lui Gabriel Silagyi, prieten al guvernării Emil Boc.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA