AcasăLIFERECORD - Copacul cu cea mai rapidă creștere

RECORD – Copacul cu cea mai rapidă creștere

DISTRIBUIȚI

RECORD. Copacul cu cea mai rapidă creștere poartă denumirea științifică de Paulownia tomentosa, fiind o varietate a familiei de plante Paulowniaceae, de origine asiatică.

Potrivit site-ului www.guinnessworldrecords.com, Paulownia tomentosa poate crește șase metri în primul an de viață și până la 30 de centimetri în trei săptămâni, iar recordul a fost omologat la 1 ianuarie 2011.

Originar din China, copacul este cultivat în prezent și în Vietnam, în Japonia și Coreea, dar și în Statele Unite ale Americii. Această specie produce de 3-4 ori mai mult oxigen pe perioada fotosintezei decât orice alt copac.

Denumirea originară, Pavlovnia, i-a fost acordată în onoarea reginei Anna Pavlovna a Olandei, fiica țarului Pavel I al Rusiei (1796-1801), din acest motiv spunându-i-se și ”Copacul Prințesei”, notează site-ul paulowniadevelopment.ro.

RECORD. Paulownia tomentosa este plantat nu numai pentru împădurire, ci și pentru proprietățile sale decorative, conferite de bogăția florilor violet, deosebit de frumoase, în formă de degetar.
Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA