AcasăEvenimentRECOMPENSĂ ISU Maramureş - Inspectorul şef Ion Pop a primit Ordinul "Bărbăţie...

RECOMPENSĂ ISU Maramureş – Inspectorul şef Ion Pop a primit Ordinul „Bărbăţie şi credinţă” în gradul de mare ofiţer, cu însemn pentru militari

DISTRIBUIȚI

Prefectul Sandu Pocol a înmânat, în această dimineaţă, Inspectorului şef al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti”, colonel Ion Pop, Ordinul „Bărbăţie şi credinţă” în gradul de mare ofiţer, cu însemn pentru militari. Reprezentantul Guvernului în teritoriu a spus: „Este o onoare pentru mine să îi înmânez acest ordin inspectorului şef, colonel Ion Pop. Sunt meritele dumnealui personale şi mă bucur că au fost apreciate şi recunoscute de şeful statului şi de conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor. A avut o contribuţie importantă în reabilitarea şi modernizarea clădirii inspectoratului şi imobilelor subunităţilor, dar şi în realizarea Dispeceratului Integrat şi dotarea cu autospeciale de intervenţie şi ambulanţe SMURD”.

Ordinul a fost conferit de către Preşedintele României, Traian Băsescu, în baza Decretului 1240/20.12.2011. în semn de apreciere pentru rezultate remarcabile obţinute în activitatea desfăşurată şi pentru înaltul profesionalism de care a dat dovadă în misiunile încredinţate.

Ordinul „Bărbăţie şi credinţă” este prevăzut de art. 8 lit.A din Legea nr.29/2000, privind sistemul naţional de decoraţii al României, cu modificările şi completările ulterioare, face parte din categoria decoraţiilor pe domenii de activitate. Este asimilat în ierarhie, la grade egale, cu ordinul Virtutea Militară, Virtutea Aeronautică şi Virtutea Maritimă cu însemne de pace. Ordinul este acordat militarilor şi funcţionari publici cu statut special, sub trei forme, cu valoarea ierarhică egală: însemnul, bareta şi rozeta.

Însemnul Ordinului Bărbăţie şi Credinţă se prezintã sub forma unei cruci de Malta cu braţe egale, despicate, emailată roşu translucid, înconjurată cu o bordură albă şi având vârfurile braţelor crucii terminate cu sfere. Pe aversul medalionului central este aplicată o acvilă, ţinând în cioc o cruce ortodoxă, în gheara dreaptă o spadă, iar în gheara stângă un buzdugan şi având pe piept scutul mic al stemei României.

Membrii Ordinului Bărbăţie şi Credinţă, indiferent de gradul pe care îl au, sunt numiţi Cavaleri ai Ordinului Bărbăţie şi Credinţă. Atestarea Ordinului Bărbăţie şi Credinţă se face printr-un brevet, în conformitate cu art. 24 din Legea nr. 29/2000. Ordinul acordat Inspectorului şef Ion Pop are brevetul nr.39.

Ordinul Bărbăţie şi Credinţă se acordă pe viaţă, fiind limitat la 8500 de membri, împărţiţi pe grade (pentru mare ofiţer numărul militarilor este limitat la 250). Cutia în care se păstreazã decoraţia este îmbrăcată, la exterior, în piele naturală galbenă pentru gradele de Mare Ofiţer şi Comandor şi în piele ecologicã, de aceeaşi culoare, pentru gradele de Ofiţer şi Cavaler, are colţare şi închizători metalice; interiorul este căptuşit cu pluş şi cu mătase de culoare albastră, are inscripţionaţă denumirea firmei producătoare şi, în colţul drept jos, este scris numărul de ordine al decoraţiei din gradul respectiv. Ordinul Bărbăţie şi Credinţă se poartă, de regulă, cu prilejul Zilei Naţionale a României şi al celorlalte sărbători naţionale sau religioase, cu ocazia Zilei Ordinului Bărbăţie şi Credinţă şi în alte situaţii stabilite prin regulamente specifice.

Ordinul Bărbăţie şi Credinţă recompenseazã serviciile deosebite aduse statului român în domeniile securităţii interne, ordinii publice şi siguranþei naţionale, de către: a) funcţionari publici cu statut special, cu grade profesionale echivalente cu gradele de ofiţer, funcţionari publici sau personal civil din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi din instituţiile publice din domeniile securităţii interne, ordinii publice şi siguranţei naţionale; b) ofiţeri în activitate, în rezervă sau în retragere din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Protecţie şi Pazã şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi din instituţiile publice din domeniile securităţii interne, ordinii publice şi siguranţei naţionale; c) unităţi militare, ofiţeri şi personal civil cu funcţii de răspundere, aparţinând statelor cu care România are relaţii de colaborare în domeniile securităţii interne, ordinii publice şi siguranţei naţionale.

De asemenea, acest Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” i-a fost conferit în gradul de ofiţer cu însemn pentru civili inspectorului Tiberiu Nedelcu, din cadrul inspecţiei de prevenire al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  Maramureş,  în semn de apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitate şi în îndeplinirea misiunilor încredinţate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA