spot_img
AcasăEvenimentRECOMANDĂRILE JANDARMILOR – Ce să facem și ce să nu facem când...

RECOMANDĂRILE JANDARMILOR – Ce să facem și ce să nu facem când mergem la munte

DISTRIBUIȚI

RECOMANDĂRILE JANDARMILOR  Sezonul cald aduce cu el numeroşi turişti în zonele montane ale judeţului, motiv pentru care Jandarmeria Maramureş face câteva recomandări iubitorilor de natură.

Astfel, iubitorii de drumeţii montane sunt sfătuiţi să respecte regulile muntelui, să nu lase în urma lor resturi menajere depozitate în spaţii neamenajate şi să nu distrugă mediul înconjurător prin diverse acţiuni neconforme cu protejarea acestuia.

Turiştii sunt îndemnaţi să fie echipaţi adecvat, cu bocanci şi cu un rucsac cu strictul necesar, să nu aprindă focul în locurile neamenajate, să nu distrugă semnele de orientare turistică ale traseelor şi să nu intre cu autoturismele în zonele marcate.

Jandarmii montani din cadrul posturilor Şuior, Cavnic, Valea Vaserului şi Borşa,  sfătuiesc iubitorii de drumeţii să nu se abată de la traseele marcate pentru a nu întâmpina probleme nedorite. Este indicat ca înainte de începerea unui traseu, aceştia să anunţe jandarmii montani din zonă cu privire la numărul de participanţi, precum şi ruta / traseul turistic pe care urmează să-l parcurgă.

Cetăţenii pot solicita ori de câte ori este nevoie sprijinul structurilor montane, fie prin contact direct, fie prin apelarea numărului unic de urgenţe „112”.

 

Informații furnizate de Inspectoratul de Jandarmi Județean Maramureș

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA