AcasăOPINIIRECOMANDAREA NOASTRĂ! De ce unui handicapat să-i mai înțepi și roțile de...

RECOMANDAREA NOASTRĂ! De ce unui handicapat să-i mai înțepi și roțile de la căruț?

DISTRIBUIȚI

Premisele: S-au presuspendat o mare parte din 3 programe ale fondurilor structurale: Transporturi, Regional, Creșterea Competitivității Economice. Încă din luna august, UE nu mai plătește contribuția sa la Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). După cum se vede, acest program se referă la rasa umană din România și, mai exact, la dezvoltarea ei.
POS DRU face parte din ce se numește Fonduri Structurale și de Coeziune pe care ni i-a dat UE că am intrat în ea. Nu, serios, de ce ni i-a dat? Primul obiectiv sună astfel: fondul este destinat să grăbească dezvoltarea economică pentru regiunile rămase în urmă, prin investițiile în capitalul uman și infrastructura de bază.
Ce s-a întîmplat? De ce au fost suspendate plățile de la UE pentru POS DRU? Pentru nereguli privind domeniul achizițiilor publice, pentru proasta gestiune financiară, pentru lipsa măsurilor de prevenire și detectare a fraudei și a conflictelor de interese.
Deci, cam care ar fi problema? Proasta resursă umană, nepregătită și coruptă a furat din aceste fonduri de dezvoltare a resursei umane.

Concluzii sub forma unor întrebări:
De ce îi pui pe masă unui handicapat fără mîini o căldare de înghețată, iar apoi îl cerți că s-a mînjit pe față încercînd să mănînce?

Nu e o absurditate să suspenzi fondurile pentru resurse umane din cauza proastelor resurse umane care se ocupă de ele?

Nu e o absurditate, repet, atît timp cît principalul tău scop este absorbția banilor, iar nu penalizarea tardivă și lipsită de utilitate, să lași supravegherea circuitului lor în natura umană românească la mîna unui stat care iese mereu prost în rapoartele de corupție?

De ce accepți tu, UE, ca angajatul român care veghează asupra dosarelor cu proiecte să fie plătit cu 400 de euro pe lună?
De ce, dacă scopul UE este ca noi să luăm acești bani, pentru a micșora decalajul de dezvoltare, nu s-a intervenit timp de 5 ani de zile? De ce, cunoscînd și experiențele celorlalte țări, nu s-a făcut un minister comun, româno-european, care să gestioneze tocmai această problemă a absorbției și bunelor moravuri de absorbție?

De ce guvernarea Populară a UE vine să se tragă de papioane cu PDL la București pentru ca peste cîteva zile să tragă preșul de sub picioare unei țări pentru nereguli comise tocmai de PDL? De ce în Casa Poporului, unde Merkel se hlizea cu Barosso la PPE, nu am văzut agățat în cîrlige micuțul cadavru politic al primului ministru Boc și al primului său ministru, Traian Băsescu, încadrat de păpușile făcute din bani ale lui Videanu, Berceanu, Udrea, Boagiu?

Altă concluzie:
Există, bineînțeles, și o veste bună: odată cu tăierea de bani (căci e vorba și de o tăiere care poate fi între 10 și 20%), procentul de absorbție al României crește instantaneu, fără ca măcar să luăm un euro.

Mihai Radu (catavencii.ro)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA