spot_img
AcasăActualitate112"RECOLTA" DE WEEKEND A POLIŢIŞTILOR RUTIERI - Sancţiuni de circa 13.000 de...

„RECOLTA” DE WEEKEND A POLIŢIŞTILOR RUTIERI – Sancţiuni de circa 13.000 de lei şi şase dosare penale pe şosele judeţului

DISTRIBUIȚI

„RECOLTA” DE WEEKEND A POLIŢIŞTILOR RUTIERI Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor rutieri. Astfel, poliţiştii au acţionat şi în acest weekend pentru depistarea şi tragerea la răspundere a participanţilor la trafic care pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 13.000 de lei şi au fost întocmite şase dosare penale.

Poliţiştii din Seini, care au acţionat pe D.E.58 şi pe D.J.109I, au oprit pentru verificări aproape 50 de autovehicule.

Pentru neregulile pe care le-au constatat, ei au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 4 000 de lei.

De asemenea au reţinut un permis de conducere, au ridicat un certificat de înmatriculare şi au dispus confiscarea a peste 5 mc lemn de foc transportat ilegal.

Poliţiştii din Şomcuta Mare, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Grupa Canină, şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic din oraş, au acţionat pe drumurile publice de pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea transporturilor ilegale de material lemnos.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost verificate peste 30 de autovehicule şi au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 5 000 de lei.

Şi poliţiştii din Borşa, prezenţi pe drumurile publice de pe raza de competenţă, au verificat în noaptea de sâmbătă spre duminică aproape 20 de autovehicule.

Între orele 21.00 şi 03.00 poliţiştii au aplicat opt sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 2 000 de lei şi au reţinut un permis de conducere.

De asemenea ei au întocmit dosar penal pe numele unui tânăr de 29 de ani, care se deplasa cu un autoturism neînmatriculat, chiar dacă nu deţine permis de conducere, şi pe numele unui borşean de 31 de ani, depistat de asemenea în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat.

Datorită aglomeraţiei din fiecare duminică din zona târgului auto din Satu Nou de Jos, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Groşi au fost prezenţi şi ieri, 01 octombrie, în zonă şi au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celor care comit fapte antisociale.

În urma verificării a 11 autovehicule şi a 20 persoane, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2 000 de lei.

Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost testaţi cu aparatul etilotest iar în trei cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului.

Este vorba despre trei bărbaţi cu vârste între 35 şi 54 de ani, care s-au ales cu dosare penale şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile.

La Vişeu de Sus azi noapte la ora 01.22, în cadrul unei acţiuni de supraveghere a traficului rutier pe D.N.18, poliţiştii au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe strada 22 Decembrie din oraş.

Conducătorul auto a ignorat semnalele poliţiştilor şi a accelerat spre Vişeu de Jos. Poliţiştii l-au urmărit pe o distanţă de aproximativ 2 km şi au reuşit să-l oprească pe strada Măcrişului.

La volan se afla un bărbat care a refuzat să prezinte documentele de identitate şi să colaboreze cu poliţia pentru a i se putea stabili identitatea.

El a fost imobilizat şi condus la sediul poliţiei, unde s-a stabilit că este vorba despre un tânăr de 30 de ani, din Borşa. Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii au vrut să-l testeze cu aparatul etilotest dar acesta a refuzat atât testarea cât şi recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit dosar penal.

Informaţii furnizate de IPJ Maramureş

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA