AcasăActualitateSocialRECICLARE - Brazii aruncaţi de băimăreni vor ajunge compost pentru parcurile din...

RECICLARE – Brazii aruncaţi de băimăreni vor ajunge compost pentru parcurile din oraş

spot_img

DISTRIBUIȚI

Brazii care au împodobit casele băimărenilor de sărbători şi care acum zac aruncaţi pe la tromberoane sau colţuri de bloc vor ajunge compost pentru parcurile oraşului.

Angajații de la Drusal, firma care asigură salubrizarea oraşului, îi colectează şi îi predau la Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei municipiului Baia Mare.

“În fiecare zi, începând cu data de 4 ianuarie, colectăm brazii de la gospodăriile oamenilor, de la platformele de colectare a deşeurilor menajere, urmând a le preda Serviciului Public Ambient Urban. Avem aproximativ 50 de mc de brazi colectaţi în primele două zile. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, pot să vă spun că am colectat mai puţin cu 10 mc”, a precizat Cristian Maroşan, reprezentantul SC Drusal SA.

Încă din toamna anului trecut Serviciul Public Ambient Urban din cadrul Primăriei Baia Mare are o instalaţie, achiziţionată în cadrul unui proiect transfrontalier în care sunt partenere două oraşe din Ucraina, care transformă deşeurile verzi în compost.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA