AcasăAlteleEconomicRECALCULARE - Cresc ratele pentru Prima Casă, iar majorările vor continua

RECALCULARE – Cresc ratele pentru Prima Casă, iar majorările vor continua

DISTRIBUIȚI

RECALCULARE Ratele pentru Prima Casă au crescut la începutul acestui an, deoarece dobânzile aplicate în cazul lor sunt recalculate de bănci în creştere.

RECALCULARE Indicele ROBOR, cel care influenţează costul creditelor în lei, s-a majorat faţă de nivelul minim din toamnă.

Totodată, specialiştii estimează că dobânzile vor continua să crească şi le recomandă celor care vor să facă împrumuturi să aleagă credite cu dobânzi fixe.

 Creşterea ratelor vine după ce indicele ROBOR la trei luni a ajuns la 0,9%, faţă de minimul istoric de 0,7% din octombrie 2016.

 

Avantajul major este avansul de doar 5%, iar costurile – dobânda este foarte bună, cu marja la dobânda peste ROBOR la 3 luni de maxim 2%, deci practic şi băncile la rândul lor ar putea să vină cu o diferenţiere până în această marjă”, a declarat specialistul financiar Irina Chiţu, conform Digi 24.

Băncile au variante şi pentru cei care vor să se pună la adăpost de fluctuţiile dobânzilor.

Este necesar ca cei care se orientează către un program de creditare ipotecară să ia în considerare variantele de dobândă fixă, acesta este un element foarte important – cu o ofertă de dobândă fixă poţi preveni fluctuaţiile de preţ”, purtătorul de cuvânt al unei bănci, Ionuț Stanimir.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA