spot_img
AcasăLifestyleReamenajarea curții pentru un plus de originalitate: 4 puncte-cheie

Reamenajarea curții pentru un plus de originalitate: 4 puncte-cheie

spot_img

DISTRIBUIȚI

Atunci când locuiești la casă, există de fiecare dată câte ceva de construit sau reamenajat, iar curtea nu face excepție. Nu este o misiune ușoară, însă, cu puțină răbdare și creativitate, îți poți pune în practică până și cele mai îndrăznețe idei.

Dacă încă nu ai un plan clar, care să te ajute să faci această operațiune, îți prezentăm, mai jos, patru puncte-cheie de care să ții cont pentru curtea ta:

 

 1. Reconstruiește aleea principală

Încearcă să refaci aleea principală, în așa fel încât să nu fie o zonă de delimitare a grădinii cu flori de restul curții, ci să o transformi în ceva creativ. Dacă ai o alee clasică, ce pornește din poartă până în fața ușii de la intrare, poți s-o regândești așa încât să aibă mai multe sensuri. Și, cum alegerea aceluiași model poate fi o adevărată provocare, cel mai bine ar fi să pornești reamenajarea ei de la zero.

Din această perspectivă, ai la dispoziție mai multe modele de pavaje care să se potrivească gusturilor și curții tale. În plus, pavajele vin și cu alte avantaje:

 

 • varietate de materiale;
 • gamă diversă de culori;
 • rezistență la uzură;
 • montare ușoară;
 • material potrivit pentru aleile carosabile și curțile interioare.

 

Așadar, poți alege pavaje pentru curte, care să transforme total aspectul, sau poți rămâne la același stil, cu mici modificări. În plus, reamenajarea o poți face chiar tu, pentru rezultate care să te bucure și mai mult.

 

 1. Vopsește sau schimbă gardul

Dacă te gândești că va fi o muncă grea, rezultatele pe care le vei obține te vor face să uiți de această teamă. În cazul în care ai un gard de fier, iar costurile care implică schimbarea lui sunt mai mari, vopsește-l în altă culoare.

Alege o vopsea lucioasă, însă doar după ce ai îndepărtat foarte bine vechea vopsea. Nu te apuca să aplici vopsea peste ce a fost, pentru că rezultatele nu vor fi unele mulțumitoare.

Un gard de lemn este mai ușor de schimbat și nu atât de costisitor. Poți să schimbi doar lemnul, fără să intervii asupra fundației. Lemnul oferă eleganță și, în plus, se potrivește oricărui stil.

Pentru a-i acorda și mai multă originalitate, poți amenaja suporturi speciale pentru flori suspendate de gard, astfel încât  întreaga curte să prindă și mai multă culoare.

 

 1. Regândește locul de luat masa

Ce nu trebuie să lipsească dintr-o curte este masa cu scaune, pentru mesele luate afară. Dacă înainte aveai o simplă masă și câteva scaune, acum poți să transformi un colț al curții doar pentru zona de relaxare și mâncat.

  • Amenajează un perete de plante agățătoare, în spatele mesei. Ai libertatea să alegi plante agățătoare pe care să le pui direct pe gard sau, de ce nu, să ai un gard special pentru respectiva zonă. Încearcă să îl faci pornind doar de la câteva șipci, pe care, în loc să le pui pe verticală, să le așezi orizontal, sau să faci o combinație între așezarea verticală și cea orizontală.
 • Plantează flori în jurul locului de luat masa. Fă câteva straturi diferite, unde să plantezi flori colorate. Încearcă diferite forme: ovale, în formă de triunghi sau dreptunghi. Nu te opri doar la asta: în jurul lor, poți amenaja câteva pietre vopsite sau păstrate natural – vor oferi un alt aspect atât pentru straturile cu flori, cât și locului în sine.
 • Bar în aer liber. Dacă îți place să ai tot timpul invitați la tine, este indicat să gândești un bar chiar în propria curte. Acesta poate fi amplasat în orice colț al grădinii, dar, dacă tot ai un loc special pentru luat masa, încearcă să îl faci aproape. Lângă el, mai poți să amenajezi un spațiu de relaxare.

 

 1. Scapă de obiectele pe care nu le folosești

Începe să elimini obiectele care nu aduc valoare și mizează pe acele accesorii care scot în evidență curtea. Spre exemplu, dacă vrei un design mult mai creativ, poți merge pe următoarele variante:

 • Fântâni arteziene, în loc de ghivece cu flori amplasate peste tot în curte. Un truc valoros este să le amplasezi de-a latul terenului, pentru ca reflexia cerului să facă grădina mai mare, din punct de vedere vizual.
 • Înlocuiește vechiul mobilier de grădină cu un leagăn din lemn. Vei crea un ambient de vacanță, dacă îl amplasezi corespunzător în curtea ta.
 • Amenajează un spațiu pentru ustensilele de grădinărit. Nu lăsa la vedere ustensilele care te ajută să faci curtea frumoasă. Undeva, în spatele curții, construiește un loc special pentru ele.

 

Acum ai toate informațiile necesare ca să îți reamenajezi curtea în așa fel încât să îți aducă un plus de originalitate. Tot ce îți mai rămâne de făcut este să te bucuri de liniște și de compania celor dragi, în curtea ta reamenajată.

Sursa foto: Shutterstock

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA