AcasăEvenimentSportREACȚIILE PRESEI - Halep trece fluierând de Pliskova

REACȚIILE PRESEI – Halep trece fluierând de Pliskova

DISTRIBUIȚI

REACȚIILE PRESEI Simona Halep – Karolina Pliskova 6-3, 6-2. Victoria facilă a Simonei Halep din sferturile de finală de la Australian Open a impresionat presa străină.

Publicația britanică Metro a titrat: „Halep va juca o semifinală de vis cu Kerber, trecând în forță de Pliskova”, după ce actualul lider mondial nu i-a dat nicio șansă fostului lider al clasamentului WTA.

„Halep a zburdat pe lângă Pliskova”, susține publicația citată, care subliniază ușurința cu care românca s-a jucat practic cu cehoaica de pe locul 6 WTA, revenind de la 0-3 în primul set. Și mai impresionant e faptul că Simona a reușit această performanță după ce începuse turneul cu o accidentare la gleznă, iar în meciul cu cehoaica „nu a avut, practic, adversar”.

Și britanicii de la Dailymail au fost uimiți de ritmul Simonei, titrând pe prima pagină: „Halep lansează provocarea pentru Kerber după ce a depășit-o cu ușurință pe Pliskova”.

Australienii de la sbs.com au comentat plastic performanța româncei: „Simona Halep a pus la cale o semifinală de categorie grea împotriva germancei Kerber, după victoria liniară cu Pliskova. Halep, care nu mai jucase niciodată în semifinale, a anulat serviciile-bombă ale Pliskovei cu niște retururi superbe”. În tot meciul, cehoaica a reușit doar doi ași și a câștigat doar 55 la sută din game-uri cu primul serviciu.

Cele nouă game-uri la rând câștigate de Halep au impresionat până și publicațiile din Africa de Sud: „Simona a făcut-o knock out pe Pliskova”, a titrat sport24.cu.za.

Site-ul oficial al turneului a titrat: „Să spunem că Halep e o jucătoare de contră ar fi, probabil, înșelător. Jocul ei este, într-adevăr, construit în jurul unei consistențe supreme și a defensivei impenetrabile, precum și a talentului de a simți exact când să aleagă lovitura potrivită de atac. Românca a practicat acest stil, având o agresiune controlată, neîncetată, pentru care Pliskova părea complet nepregătită”.

La final, Simona a fost extrem de calmă, dar iradia de fericire. O bucurie oarecum reţinută, pentru că a ajuns „doar” în semifinale, însă jocul său a fost atât de bun încât mulţi specialişti au afirmat că „românca joacă acum ca un număr 1 adevărat”.

”Mă bucur mult să fiu în semifinale, pentru mine contează foarte mult. Mă bucur că am putut să evoluez pe această arenă minunată. Nu a fost cel mai bun start de meci, mi-am dat seama că trebuie să dau restart. Am servit bine astăzi, totul a mers conform planului pentru mine. Cred că sunt destul de solidă la retur, mă antrenez foarte mult să-mi fac adversara să se îndoiască, mi-am analizat foarte bine adversara. Am reușit să citesc serviciul ei”.

„Cu siguranță meciul cu Angelique Kerber va fi foarte diferit, trebuie să fiu calmă, să joc cum am făcut-o azi, să domin, să câștig punct după punct. Darren mă ajută foarte mult, mă ajută pe teren, să intru fericită pe teren. Îi mulțumesc, le mulțumesc și australienilor care au fost aici să mă sprijine”, a spus Halep la interviul de te teren, imediat după finalul meciului cu Pliskova.

Întrebată cum ajunge să citească serviciul adversarei, Simona a evitat un răspuns concret şi a avut o reacţia care a stârnit râsete în tribună: „E un secret. Nu pot să vă spun pentru că vor şti”.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA