Acasăsinucidere maramuresREACȚII - Tensiuni între Ungaria şi Malta după violarea unei tinere ungare...

REACȚII – Tensiuni între Ungaria şi Malta după violarea unei tinere ungare de către un imigrant libian

spot_img

DISTRIBUIȚI

O tânără din Ungaria a fost violată în Malta de un solicitant de azil libian, un caz care a atras reacţia vehementă a Guvernului de dreapta de la Budapesta, care solicită explicaţii din partea Guvernului maltez.

Un solicitant de azil libian a fost arestat preventiv sub acuzaţia că ar fi violat o tânără ungară în vârstă de 27 de ani, sâmbătă, în orăşelul maltez Paceville, informează cotidianul Malta Today.

Ezzedin Salem Elaoud, în vârstă de 26 de ani, din Tripoli, este acuzat de viol şi vătămare corporală. Imigrantul libian a pledat nevinovat.

Avocaţii solicitantului de azil susţin că cei doi au întreţinut relaţii intime în mod consensual. În plus, potrivit martorilor, victima mirosea a alcool în momentul depunerii reclamaţiei.

Cazul a atras reacţia vehementă a Guvernului de dreapta de la Budapesta, care a adoptat o serie de măsuri drastice împotriva imigranţilor extracomuntari.

Budapesta a cerut autorităţilor malteze să furnizeze rapid informaţii despre presupusul viol, a declarat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de site-ul hvg.hu.

„Ungaria nu a primit un raport complet din partea autorităţilor malteze, dar ambasada ungară din Roma şi consulatul onorific din Malta au confirmat că un cetăţean ungar a reclamat un viol”, a spus Szijjarto, conform MTI.

„Ungaria consideră inacceptabil că autorităţile malteze nu au furnizat mai multe detalii despre acest caz”, a subliniat şeful diplomaţiei de la Budapesta.

sursă știre mediafax.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA