AcasăEvenimentSportREACȚII LA O VICTORIE ISTORICĂ – Antrenorul Norvegiei crede că România este...

REACȚII LA O VICTORIE ISTORICĂ – Antrenorul Norvegiei crede că România este cea mai în formă echipă din Europa

DISTRIBUIȚI

Echipa de handbal feminin a României a învins miercuri seară, în faţa a peste 7.000 de spectatori, prezenţi la Sala Polivalentă din Cluj, campioana olimpică şi mondială Norvegia, scor 25-20, în calificările pentru Campionatul European de handbal din 2016. Nordicii au fost impresionaţi de jocul tricolorelor, iar selecţionerul celei mai titrate naţionale din handbalul feminin le consideră cele mai în formă din Europa.

„Felicitări României, a fost astăzi echipa mai bună pe parcursul celor două reprize. Au un spirit de echipă foarte bun şi poate că astăzi sunt cele mai bune din Europa, în acest moment. Am avut o primă repriză proastă, cauzată şi de schimbările din formaţie. Ne-a lipsit ritmul, iar împotriva unei echipe puternice precum cea României asta te costă”, a declarat selecţionerul Norvegiei, Thorir Hergeirsson, la conferinţa de presă de după meci. El a subliniat că deşi au avut un deficit de 6 goluri la pauză, în a două repriză nordicele s-au apropiat la 22-19 însă gazdele „au avut puţin noroc” şi au reuşit să se distanţeze din nou şi să câştige meciul.

Extrema norvegiană Camilla Herren speră la revanşă în meciul retur dintre cele două formaţii: „România a fost foarte bună astăzi, ştim că sunt puternice, le-am mai întâlnit la Campionatul Mondial şi le-am învins doar în prelungiri. În a doua repriză am evoluat ca o echipă, dar e dificil când joci aproape în permanenţă cu un jucător în minus (din cauza eliminărilor de 2 minute, n.red.). Au fost mai bune, dar sunt nerăbdătoare să jucăm acasă împotriva lor, va fi un meci diferit, vom avea publicul alături de noi cum l-au avut ele astăzi şi le vom oferi o replică mai puternică”, a declarat Herren.

Selecţionerul echipei naţionale a României, Thomas Ryde, s-a declarat foarte onorat de rezultatul obţinut cu Norvegia, „cea mai bună echipă din lume” şi a apreciat că elevele sale au fost mult mai încrezătoare decât în confruntări precedente.

„Am început foarte bine în apărare, jucătoarele mele au fost mult mai încrezătoare faţă de acum un an, sau opt luni, când am jucat tot la Cluj cu Serbia. În a doua repriză Norvegia a fost din ce în ce mai aproape; pentru mine a fost minunat să văd jucătoarele mai relaxate, că reuşesc să comunice mai bine, că îşi asumă responsabilităţi şi încearcă să ofere circulaţie mingii, cum a făcut Eliza Buceschi, ca şi coordonator, pentru că trebuie să gestioneze situaţiile de stres, iar azi am avut sentimentul că nu a fost stres”, a declarat Ryde.

Căderea după pauză a fost una clasică în opinia sa, după avantajul de 7 goluri de la pauză jucătoarele luând lucrurile mai lejer, însă el a accentuat că pe final româncele au jucat inteligent şi au ştiut cum să câştige meciul. Selecţionerul a subliniat că principalul scop al naţionalei este calificarea la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro, în urma turneului de pre-calificare care va avea loc în curând în Danemarca.

Eliza Buceschi, marcatoare a trei goluri, a subliniat importanţa victoriei cu Norvegia: „Mă bucur că am reuşit după mai bine de 10 ani să învingem echipa Norvegiei, cea mai bună din ultimul deceniu din handbalul mondial. Cred că am învins pentru că tactica noastră a fost mai bine pusă la punct, am avut şi noi şi ei absenţe, dar am ştiut să le gestionăm mai bine”.

Cele mai bune marcatoare în meciul de miercuri au fost Cristina Neagu, cu 10 goluri (din care 6 de la 7 metri), Laura Chiper şi Eliza Buceschi, cu câte 3 reuşite, pentru tricolore şi Nora Mork, 6 goluri, Heidi Loke şi Veronica Christiansen, câte 3, pentru Norvegia.

În urma victoriei cu Norvegia de miercuri seară, România a trecut pe locul întâi în Grupa 1 de calificare la Campionatul European programat în luna decembrie în Suedia. Pe locul 2 este Norvegia, urmată de Belarus şi Lituania. Înaintea acestui meci atât Norvegia cât şi România învinseseră Belarusul şi Lituania. Primele două echipe din fiecare grupă de calificare îşi asigură biletele pentru Euro, iar în Grupa României tricolorele şi nordicele urmează să obţină calificarea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA