AcasăActualitateSocialREABILITARI - In august incepe proiectarea pentru Drumul National 18 Baia Mare...

REABILITARI – In august incepe proiectarea pentru Drumul National 18 Baia Mare – Iacobeni. Vezi firmele care au castigat licitatia

DISTRIBUIȚI

Proiectul de reabilitare a soselei Baia Mare – Iacobeni a trecut de faza de licitatie si, din august, intra in proiectare. Autoritatile judetene spun ca lucrarile de pe DN 18 vor fi suportate din fonduri imprumutate de la Banca Europeana de Investitii, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADR) si ca ele ar putea incepe chiar la finalul acestui an.

Licitatia care a fost castigata de trei firme din Israel, Grecia si Romania nu a fost contestata, ceea ce a facut sa se poata trece la etapa de proiectare a lucrarilor. Investitia se va derula pe trei tronsoane Baia-Mare – Sighetu Marmatiei, Sighetu Marmatiei – Moisei si Moisei – Iacobeni.

“Sunt trei constructori diferiti pe tronsoanele respective, undeva la sfarsitul acestui an vor incepe primele lucrari pe aceste tronsoane”, a declarat pentru eMaramures presedintele Consiliului Judetean Maramures (CJ), Mircea Man.

Pentru tronsonul dintre Baia Mare si Sighetu Marmatiei, suma prevazuta este de 285,93 milioane de lei, pentru portiunea dintre Sighetu Marmatiei si Moisei investitia a fost estimata la 334 milioane de lei iar pentru tronsonul Moisei – Iacobeni, suma alocata va fi de circa 520 de milioane de lei.

Firmele care au castigat licitatiile sunt Aktor, din Grecia, compania romano-italiana Spedition UMB-Tehnostrade si societatea Shapir Structures din Israel.

Seful administratiei judetene a precizat, legat de lucrarile in infrastructura, ca zilele acestea vor incepe primele asfaltari DE 58 Dej – Baia Mare. Man a adaugat ca, la ora actuala, in judet, din cei 360 de kilometri de drumuri nationale, peste 300 sunt inclusi in programul de reabilitare pentru care e prevazuta suma de 344 milioane de euro.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA