AcasăActualitateSocialReabilitarea cladirii B a Complexului Petofi

Reabilitarea cladirii B a Complexului Petofi

DISTRIBUIȚI

Maramureş derulează proiectul : ’’Centrul Educaţional Demonstrativ pentru Energie Durabilă – Centrul EDED’’, cod proiect HUSKROUA/ 1001/104, finanţat prin Programul Operațional Comun de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-Slovacia – România – Ucraina 2007-2013, , alături de partenerii săi ucraineni: organizaţie non-profit: Centrul pentru Iniţiative Europene, Uzhhorod şi Școala pentru Limbi Străine, nr. 5 din Uzhhorod.

La finele săptămânii trecute, președintele Zamfir Ciceu alături de echipa de proiect și de specialiști din cadrul Consiliului Județean Maramureș a participat la comandamentul de la șantierul ce s-a deschis pentru reabilitarea clădirii B a Complexului Petofi, care va găzdui pe viitor Centrul Educațional Demonstrativ pentru Energie Durabilă.

La acest comandament au participat alături de reprezentanții beneficiarului- Consiliul Județean Maramureș, reprezentanții executantului lucrărilor, proiectantului și dirigintele de șantier.

În cadrul acestei întâlniri s-au analizat diferite soluții tehnice și arhitecturale ce urmează a fi transpuse în proiect, s-au stabilit următoarele etape de implementare ale proiectului în concordanță cu graficul de realizare a lucrărilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a accentuat importanța păstrării detaliilor arhitecturale specifice clădirii și integrarea acestora în funcționalitatea viitorului centru educațional.

Prin acest proiect, Consiliul Județean Maramureș, alături de partenerii săi  vizează :

– crearea a două centre, unul in Baia Mare, celălalt in Uzhhorod, dedicate educaţiei in domeniul eficienţei energetice şi surselor regenerabile de energie, unde elevi şi profesori, dar şi comunitatea pot sa înveţe, pot să se informeze, dar şi să se formeze pentru a reduce risipa de energie, să afle concepte noi şi folositoare precum: locuinţele neutre din punct de vedere al  consumului energetic,etc. Cele două centre vor beneficia de echipamente şi instalaţii profesionale care vor oferi tuturor oportunitatea de a se familiariza cu diverse surse regenerabile de energie, de a monitoriza şi ajusta consumul de energie şi în final pentru a înţelege beneficiile acestora, atât din punct de vedere economic cât şi pentru a proteja mediul înconjurător.

– conştientizarea comunităţii şi sensibilizarea acesteia în probleme ce ţin de protejarea mediului

– întărirea cooperării transfrontaliere şi a schimbului de experienţă cu regiunea parteneră prin schimbul de bune practici şi politici în domeniu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA