AcasăNews AlertVIDEO - UPDATE - RAZIE IN BAIA MARE - Oamenii fara adapost...

VIDEO – UPDATE – RAZIE IN BAIA MARE – Oamenii fara adapost sunt „culesi” de pe strazile orasului. Vor fi dusi la Centrul de Noapte

spot_img

DISTRIBUIȚI

De aproximativ o ora echipe mixte de jandarmi, politie, pompieri si cadre medicale scotocesc toate cotloanele orasului Baia Mare in cautare de oameni fara adapost. Acestia vor fi „culesi” de pe strada si dusi la Centrul de Noapte din Baia Mare, unde vor fi cazati. Masura a fost dispusa de autoritati dupa ce in judetul Maramures a fost instituit codul portocaliu de ger fiind asteptat temperaturi de -27 de grade Celsius.

Spre exemplu din zona Garii CFR au fost ridicati zece oameni fara adapost. Acestia au fost preluati de un echipaj al Ambulantei. In garnituri de tren dezafectate jandarmii au gasit trei oameni fara adapost care efectiv se ascundeau. In cele din urma au fost convinsi ca este cel mai bine sa fie la adapost in perioada aceasta geroasa.

ACTUALIZARE : 25 de persoane adăpostite de ger la Azilul de Noapte din Baia Mare

În această seară, s-a desfăşurat la nivelul municipiului Baia Mare o acţiune, în sistem integrat, coordonată de prefectul Sandu Pocol, în conformitate cu dispoziţia primită de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru a preveni decesul prin hipotermie a persoanelor fără adăpost, în perioada de temperaturi extreme negative. La acţiune de identificare a persoanelor fără adăpost sau care locuiau în spaţii neîncălzite au luat parte angajaţi ai Poliţiei Municipiului Baia Mare (poliţişti de proximitate, siguranţă şi ordine publică), Poliţia Transporturi Feroviare, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş, Poliţia Locală, Direcţia de Sănătate Publică şi Instituţia Prefectului. Acţiunea s-a derulat, cu începere de la ora 20.00, după o şedinţă tehnică de lucru şi alcătuirea echipelor mixte de lucru. Au fost efectuate mai multe controale în zonele cunoscute ca fiind frecventate de persoane fără adăpost, respectiv în spaţii abandonate sau dezafectate fără încălzire. În mai multe locaţii de pe raza municipiului Baia Mare (Bd. Republicii; Gara CFR; Bd. Bucureşti; Triaj CFR; cartier Săsar, zona fostului cinematograf şi strada Gării) s-au găsit  25 de persoane care ulterior au fost identificate şi transportate la Centrul Multifuncţional „Azilul de Noapte”. Persoanele au fost transportate cu trei ambulanţe de transport persoane de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. La adăpostul special amenajat de Primăria şi Consiliul Local Baia Mare cele 25 de persoane  au fost aşteptate de către personalul de serviciu şi directorul adjunct al Serviciului Public de Asistenţă Socială, Bogdan Gavra, care le-a oferit celor acestora o masă caldă şi posibilitatea de a rămâne peste noapte într-un loc care le oferă siguranţă şi căldură. Pe timpul nopţii echipajele mixte de jandarmi şi poliţişti au continuat să patruleze în municipiul şi să identifice şi alte persoane fără adăpost sau care locuiesc în spaţii neîncălzite, respectiv inclusiv persoane care pot avea probleme de sănătate, ca urmare a temperaturilor extreme negative.

In scurt timp material video

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA