Acasă OPINII Razbunari ale “ramasitelor” pedeliste?

Razbunari ale “ramasitelor” pedeliste?

DISTRIBUIȚI

De cateva saptamani, la Repedea, Maramures, se intampla un fenomen absolut aiuritor. Zeci de oameni cu diferite grade de handicap, fizic sau psihic, sunt purtati pe drumuri, la diferite comisii medicale sau administrative, pentru a dovedi faptul ca intre timp nu s-au vindecat.

Baiul este ca sunt purtati pe drumuri oameni cu handicap de la nastere sau din copilarie, persoane invalide, oameni carora vindecarea le poate veni numai printr-o minune de la Dumnezeu. In multe cazuri s-au anulat certificatele vechi care dovedeau gradul de handicap si au fost emise altele noi care consfiintesc faptul ca oamenii nu mai au nevoie de asistenti personali, pentru a supravietui.

Se vorbeste ca tot acest fenomen se intampla din cauza unor reclamatii cu tenta politica, formulate inainte de campania electorala de la alegerile locale, scopul fiind “eliminarea” din cursa a primarului comunei, Tiudic Pavel, membru PNL. Ar fi strigator la cer ca din cauza unor politicieni fara suflet, sa aibe de suferit oamenii care au nevoie de sprijin pentru a supravietui.

Am alta profesie si nu voi comenta prestatia unor medici, comisii de medici, comisii administrative  “deconcentrate” sau cum s-or mai fi numind,  structuri care decid soarta acestor oameni. Totusi, pot sa ma intreb, cum se poate intampla, ca in urma cu un an sau doi, o comisie  sa constate ca anumite persoane, cu handicap grav, avand capacitatea de munca pierduta in totalitate, au avut  nevoie de ingrijire si supraveghere din partea altei persoane, iar in prezent, alta comisie sau poate aceeasi, sa constate ca oamenii nu mai au nevoie de supraveghere si de ingrijire, in conditiile in care starea de sanatate a acestora nu s-a imbunatatit cu nimic, au ramas in continuare invalizi, sau mai mult, starea acestora s-a agravat. Multe dintre aceste cazuri sunt de notorietate in zona, fiind cunoscute atat de catre cetateni cat si de autoritatile locale.

Reprezint aceasta zona in Consiliul judetean. Acum, in prag de Sarbatori, sper sa li se faca dreptate si acestor oameni. Ei nu se pot bucura de Sarbatori, la fel ca si cei carora Dumnezeu le-a dat posibilitatea sa se descurce singuri, sa nu aibe nevoie de sprijin sau de supraveghere pentru a trai. Poate vor gasi mai multa intelegere la comisiile care rezolva contestatiile. Doamne ajuta!

Ion Beuca

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA