spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORIC"Război total la București!" Suspendarea preşedintelui Băsescu face valuri în presa internaţională

“Război total la București!” Suspendarea preşedintelui Băsescu face valuri în presa internaţională

DISTRIBUIȚI

Reuters scrie că Parlamentul a votat pentru suspendarea preşedintelui României, deschizând calea către un referendum şi către consolidarea noului guvern de stânga.
Parlamentarii români au votat vineri în favoarea destituirii preşedintelui Traian Băsescu, anunţă și Agence France-Presse, care reamintește și de îngrijorările exprimate de Comisia Europeană şi Berlin în legătură cu riscurile pentru democraţie.
Ştirea a fost citată de Euronews, Le Figaro, Romandie.com, Ouest France și alte publicații de limbă franceză. BBC News prezintă rezultatul votului din Legislativul de la București – 258 de parlamentari s-au pronunţat pentru suspendare, în condiţiile în care era nevoie de minim 217. Informația a fost publicată și de agenția germană DPA și de cea austriacă APA.
Principalele publicații din Germania, printre care Der Spiegel, Handelsblatt, Die Welt sau Frankfurter Allgemeine Zeitung, au publicat pe prima pagină a edițiilor electronice informația privind demiterea, pentru a doua oară, a președintelui Băsescu.
Der Spiegel notează că decizia finală aparține cetățenilor, la referendum. Die Presse anunță sec suspendarea președintelui vorbind de un ”război total” la București, în timp ce Der Standard notează că interimar va fi Crin Antonescu.
Neue Zürcher Zeitung din Elveția titrează: ”Băsescu trebuie să plece”. Europe 1 notează că Traian Băsescu va fi demis doar dacă decizia va fi validată printr-o consultare populară în termen de 30 de zile.
ABC News şi Fox News preiau Associated Press, potrivit căreia parlamentarii români au votat în proporţie covârşitoare pentru a-l suspenda, din nou, pe Băsescu.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA