AcasăActualitate112RĂZBOI ÎN CARAŞ - Braconierii otrăvesc câinii ciobanilor ca să poată împușca...

RĂZBOI ÎN CARAŞ – Braconierii otrăvesc câinii ciobanilor ca să poată împușca animalele sălbatice

DISTRIBUIȚI

RĂZBOI ÎN CARAŞ Ciobanii din Caraș sunt în război cu braconierii, după ce aceștia din urmă le-au otrăvit câinii ca să poată împușca animalele sălbatice.

Poliţiştii din Bocşa, județul Caraș, au de rezolvat un caz destul de rar întâlnit. Proprietarii mai multor câini, cei mai mulţi ciobani, au reclamat în ultimele luni că cineva le otrăveşte animalele, scrie Libertatea.

Aceşti susţin că cineva aruncă bucăţi de carne otrăvite, pe care câinii le găsesc şi le mănâncă, după care se sting în chinuri groaznice.

“Până anii trecuţi eram terorizaţi că ne împuşcau câinii de la stână, de la gospodării. Acum au găsit o altă metodă.

Sunt foarte mulţi oameni care au rămas fără câini. Într-o singură zi au murit opt. Dar mai sunt şi alţii. Am dus cadavrele la DSV, unde li s-a făcut necropsia şi s-au recoltat probe din care reiese că au fost otraviţi”, arată, conform banatenii.ro, Mircea Râmneanţu, unul din proprietarii păgubiţi.

Oamenii cred că autorii oribilele fapte sunt braconierii din zonă, care sunt deranjaţi din activităţile lor, mai ales de către câinii de la stână. Poliţiştii au înregistrat deja trei dosare, până acum, însă nu au găsit nici un vinovat.

„Poliţiştii secţiei din Bocşa au deschise trei dosare de cercetare penală pentru fapte ce ţin de Legea 205/2004 privind protectia animalelor republicată. Conform Art. 25, constituie infracțiune şi se pedepseşte cu închisoare, de la trei luni la un an sau cu amenda uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a declarat Cecilia Dăneţ, purtătoarea de cuvânt a IPJ Caraş-Severin.

sursa

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA