spot_img
AcasăEvenimentRĂZBOI COCIOABELOR - Construcții ilegale de pe Pirită, demolate de autoritatea locală...

RĂZBOI COCIOABELOR – Construcții ilegale de pe Pirită, demolate de autoritatea locală băimăreană

DISTRIBUIȚI

Actiune in forta a Politiei Locale Baia Mare. 15 colibe construite ilegal pe Pirita au fost demolate in dupa-amiaza zilei de luni, 27 iulie. Detinatorii acestora au fost notificati si somati inca de la sfarsitul saptamanii trecute sa demoleze singuri aceste colibe pentru ca sunt ilegale dar nu s-au conformat. Actiunea face parte dintr-un proiect al municipalitatii care vizeaza identificarea tuturor celor care au ridicat constructii ilegale pe raza orasului.

„Prima incursiune a fost in Zona Pirita, o zona vulnerabila, o zona unde mereu avem probleme si din punct de vedere al infractionalitatii si din punct de vedere al celor care detin animale si ii vedem de foarte multe ori cu caii si carute prin oras.Trebuie sa aratam foarte clar ca in municipiul Baia Mare trebuie sa se respecte legea, indiferent ca esti majoritar sau minoritar exista o singura lege pentru toti. Nu poate oricine, oriunde sa-si construiasca ce vrea. Nu poate oricine sa vina in municipiul Baia Mare si sa-si amplaseze cortul, cocioaba, sopronul, unde doreste, in centrul orasului sau la marginea orasului, unde doreste. Sunt niste reguli care trebuie respectate si la Baia Mare si la Viena, trebuie respectat si la Paris, trebuie respectate si la Londra”, a declarat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.

Astfel de controale au avut loc in toate zonele orasului unde s-au aciuat persoane mai mult sau mai putin certate cu legea si care si-au „improvizat” cocioabe din diferite materiale.
„In data de 22, in urma unui control efectuat de Directia Politia Locala impreuna cu Compartimentul Disciplina in constructii din cadrul Politiei Locale si colegii de la Serviciul de Asistenta Sociala, am descoperit un numar de 15, sa le zicem asa colibe, adaposturi improvizate, ridicate noi fata de situatia anterioara”, a declarat Gheorghe Perian, seful Politiei Locale Baia Mare.

Potrivit legii, la finele saptamanii trecute cand a avut loc primul control, detinatorii de constructii ilegale au fost somati sa le darame dar acest lucru nu s-a intamplat.
„Ca urmare au fost emise somatii cu aceasta ocazie si in termen de 48 de ore trebuiau sa le demoleze voluntar, in caz contrar urma sa le demolam noi. Azi ne aflam aici pentru a pne in aplicare legea si a elibera domeniul public de acele constructii ridicate ilegal”, a mai spus Perian.

La actiune au participat efective din cadrul Politiei Locale, Serviciul Ordine Publica, Serviciul de Disciplina in Costructii, Compartimentul Ecarisaj dar si Serviciul Public de Asistenta Sociala din cadrul Primariei municipiului Baia Mare. In cele 15 de locuinte ridicate ilegal au fost inregistrate nu mai putin de 22 de persoane, printre care si copii minori.

„In data de 22 am fost impreuna cu Politia Locala si fata de situatiile pe care le-am facut la inceputul anului sau in anii trecuti au fost depistate aceste
15 colibe in care, in total, am identificat 22 de persoane din care 17 adulti si 5 copii. Acestia au aparut din Valenii Lapusului, Baita de Sub Codru, Jibou, Satu Mare, deci alte localitati decat Baia Mare. Acestia sunt rugati sa se intoarca la domiciliu, acolo unde au buletin de identitate sau pentru cei care sunt, totusi, din Baia Mare, sa se adreseze la Azilul de Noapte pentru rezolvarea imediata a situatiei si pe urma in functie de localitatea de bastina sau de diverse situatii, o sa se gaseasca o solutie pentru toata lumea”, a explicat Cornelia Rat, sef Serviciu Prestatii Sociale.

Cei care au ramas fara locuinta si nu au unde sa se adaposteasca, vor fi primiti temporar la Adapostul de Noapte din Baia Mare de pe Bulevardul Vasile Alecsandri nr. 70. Astfel de actiuni vor continua si in zilele care urmeaza in toate zonele vulnerabile ale orasului, unde s-au aciuat persoane fara forme si unde si-au ridicat numeroase constructii ilegale.

„Asadar de acum inainte vom face in fiecare zi verificari foarte serioase in aceste zone: Craica, Pirita, Ferneziu si Garii. Asta in pregatirea urmatoarei etape importante, de dezbatere publica pentru mutarea definitiva a celor care locuiesc in aceste zone, in alte zone care sa fie cu conditii mult mai bune pentru ei si cu dorinta de a le facilita o integrare mult mai rapida”, a concluzionat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare. 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA