spot_img
AcasăActualitate112RĂVĂȘITOR - Acuze grave la adresa unui medic clujean. Vezi mesajul mamei...

RĂVĂȘITOR – Acuze grave la adresa unui medic clujean. Vezi mesajul mamei îndoliate

DISTRIBUIȚI

RĂVĂȘITOR Mesajul unei tinere din Cluj-Napoca, al cărei bebeluș a decedat în Spitalului de Chirurgie Pediatrică din Cluj, înainte de a fi transportat pentru o operație salvatoare în străinătate, a devenit viral pe Facebook, relatează Someșeanul.

Mesajul Alinei se îndreaptă împotriva medicului Călin Ordeanu, pe care îl acuză de incompetență și nepăsare față de situația grea a copilului. Născut în luna august, Alexandru Matei suferea de atrezie esofagiană, o malformație la nivelul esofagului. Avea nevoie urgentă de o operație în străinătate, astfel că părinții acestuia și apropiații au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru ca intervenția chirurgicală, ce costa 10.000 de euro, să poată fi realizată în afara țării.

Transportul bebelușului în străinătate n-a mai avut însă loc, copilul a suferit niște complicații, iar miercuri a fost înmormântat.

Redăm mai jos mesajul dramatic al mamei bebelușului, Alina Diacov, cu mențiunea că stăm la dispoziția persoanelor implicate pentru un eventual drept la replică.

D-le Dr. Călin Ordeanu, miercuri mi-am înmormântat copilul pe care l-ați operat și l-ați nenorocit dvs., copilul de care nu v-a păsat 1 singură secundă în decursul a 1 lună și jumătate cât a fost internat în secția de terapie intensivă a spitalului de chirurgie pediatrică Cluj.

Aș vrea să știu, în cazul în care aveți conștiință, oare puteți dormi liniștit noaptea? Oare vă imaginați ce am simțit în momentul când mi-am ținut în brațe copilul mort? Oare vă puteți imagina ce înseamnă pentru o mamă să își pună în sicriu copilașul pe care trebuia să îl pună seara în pătuț?

Acest medic (dacă se poate numi așa) a amânat timp de 2 săptămâni semnarea formularului pentru a putea fi operat copilul în străinătate, pentru a i se reconstrui esofagul. Ne-a râs în față nouă, părinților, în timp ce noi ne-am rugat și am sperat până în ultima secundă din viața copilului nostru.

În timpul intervenției a greșit și i-a paralizat copilului corzile vocale, apoi a primit o cantitate prea mare de ceai și lapte și i-a ieșit tot în plămâni, provocându-i pneumonie, apoi l-a mai operat încă o dată, că trebuia să repare ce a greșit. Ne-a amânat cu formularul 2 săptămâni , iar când, într-un final s-a gândit că acest copil ar merita să trăiască, ne-a semnat și formularul, dar a fost prea târziu pentru că copilul nostru era deja cu infecții perfect normale în spitalele noastre. Apoi a urmat septicemia și decesul, iar d-l dr. Ordeanu, de gardă fiind, nu ne-a adresat nici măcar un cuvânt.

Spuneți-mi d-le doctor, ce a-ți merita dvs?

Am refuzat autopsia copilului pentru că l-a chinuit și mutilat destul pe această lume un medic incompetent, iar în țara noastră nu se iau măsuri oricum, m-aș fi luptat cu morile de vânt.

Am scris aceste rânduri ca să știe părinții care ajung cu copiii la dvs ce îi așteaptă: incompetență, nepăsare, o nesimțire de neimaginat.”

Sursă info.

Sursă foto.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA