AcasăActualitateSocialRAPORT - Directorii deconcentratelor din Maramureş au raportat la Prefectură situaţia colectării...

RAPORT – Directorii deconcentratelor din Maramureş au raportat la Prefectură situaţia colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului

spot_img

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 9 martie, la Instituția Prefectului a avut loc ședința lunară privind bugetul consolidat al statului. Alături de prefectul Anton Rohian, au participat şi directorii deconcentratelor din judeţ.

În ceea ce privește încasările Biroului Vamal de Interior Maramureș pe luna februarie 2016, totalul lor, cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației (care a încasat 717.414 lei) a fost de 3.486.769 lei (pentru această lună a fost comunicat un plan de încasări de 3,93 milioane lei și s-a realizat în proporție de 88,72%). Motivul principal al realizării în proporție de doar 88,72% a planului de încasări constă în efectuarea de către un agent economic important din județ al operațiunilor de import cu amânarea de la plata TVA-ului în vamă.

Volumul total al operațiunilor vamale derulate prin Biroul Vamal de Frontieră Sighet în luna februarie 2016 a înregistrat o creștere cu 13%, comparativ cu luna similară a anului 2015. Principalele categorii de mărfuri importate au fost cherestea, petale de flori artificiale, țesături, anvelope, piulițe, părți scaune din lemn etc.; iar principalele categorii de mărfuri exportate au fost: mobilier din lemn, mese și scaune din lemn, feronerie pentru mobilă, elemente lamelare stratificate, panouri din stejar și fag, șuruburi, piulițe, șaibe etc.

Casa de Asigurări de Sănătate Maramureș are un buget aprobat la data de 29 februarie 2016 pentru servicii medicale și medicamente în sumă de 117.347,55 mii lei, comparativ cu cel aprobat anul trecut la aceeași dată, de 95.383,33 mii lei (creștere de 123,03%). În acest an nu se mai înregistrează arierate din anii precedenți, iar plata serviciilor medicale s-a efectuat la termenele legale de plată. La capitolul Asistență socială, bugetul aprobat pe 2016 este în sumă de 25.800 mii lei; se estimează că acesta va acoperi necesarul de fonduri pentru plata concediilor medicale către angajatori până la finele anului. De asemenea, se are în vedere să se ajungă la zi cu plata acestor concedii până în luna iunie.

Direcția de Sănătate Publică Maramureș a derulat, până la data de 29 februarie, fonduri publice în sumă de 5.554.636 lei. Instituția a cerut suplimentarea posturilor de asistenți la cabinetele medicale școlare din câteva localități maramureșene, respectiv Seini, Șomcuta Mare, Rona de Sus, Rozavlea, Târgu Lăpuș, Cavnic.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș a raportat un grad de realizare a veniturilor bugetului asigurărilor pentru șomaj de 81% și un grad de execuție a cheltuielilor bugetului asigurărilor pentru șomaj față de prevederile bugetare definitive de 94%. Șomajul în Maramureș reprezenta 3,44% în luna ianuarie și 3,40% în luna februarie, numărul de șomeri în ultima lună fiind de 7.100, dintre care 1.400 primesc indemnizația de șomaj. Există o cerere mare de dulgheri și sudori, meserii pentru care la ora actuală nu se asigură pregătirea prin AJOFM.

Casa Județeană de Pensii Maramureș a raportat, la nivelul lunii februarie, 118.220 pensionari, din care 72.731 pensionari de limită de vârstă, 1.379 pensii anticipate, 20.686 pensionari de invaliditate, 17.281 pensionari urmaș, 29 pensii IOVR, 6.108 pensionari agricultori. În ceea ce privește biletele de tratament, în luna februarie au fost alocate 106 (reprezentând 99%), numărul de cereri fiind de 3600. Stațiunile în care s-a făcut alocarea biletelor de tratament sunt 1 Mai, Bizușa, Buziaș, Covasna, Geoagiu, Moneasa, Olănești.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img




TE-AR MAI PUTEA INTERESA