Acasăsinucidere maramuresRAPORT AMNESTY INTERNATIONAL - Arme românești, folosite la comiterea de crime de...

RAPORT AMNESTY INTERNATIONAL – Arme românești, folosite la comiterea de crime de război

DISTRIBUIȚI

Mii de combatanţi irakieni loiali forţelor guvernamentale comit crime de război cu armele furnizate în special de occidentali. Dezvăluirea a fost făcută de organizaţia Amnesty International într-un raport publicat joi, potrivit AFP.

Aceste miliţii paramilitare, în special şiite, recurg la aceste arme pentru a comite acţiuni ce încalcă drepturile omului. Printre acestea se numără: răpirea de persoane, tortura, execuţiile extrajudiciare sau distrugerea de bunuri, se arată în raport.

Arme fabricate în 16 state ajung la aceste miliţii şiite din Irak. România nu apare pe lista statelor care au exportat în 2015 şi 2016 armament în Irak. Totuşi, în raportul Amnesty International se arată că arme româneşti, mai exact puşti semiautomate cu lunetă, au fost obţinute şi sunt folosite de membrii miliţiilor şiite din Irak, anunță Agerpres.

„Furnizorii de arme, în principal SUA, ţări din Europa, Rusia şi Iranul, trebuie să devină conştienţi că transferurile de armament cu destinaţia Irak prezintă riscuri serioase de a ajunge în mâinile miliţiilor al căror trecut e marcat de acte de încălcare a drepturilor omului”, scrie în raport.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA