AcasăActualitate112RĂMAŞI DE IZBELIŞTE - Sute de poliţişti din Maramureşul Istoric nu mai...

RĂMAŞI DE IZBELIŞTE – Sute de poliţişti din Maramureşul Istoric nu mai au medic, după ce acesta s-a mutat în Baia Mare

spot_img

DISTRIBUIȚI

RĂMAŞI DE IZBELIŞTE Toţi angajaţii din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) din Maramureşul Istoric au rămas de izbelişte după după ce singurul medic care deservea regiunea s-a transferat în Baia Mare.

Situaţia nu este mai bună nici la nivelul întregului judeţ. În acest moment, toţi angajaţii MAI sunt deserviţi de un singur medic.

Până în prezent peste 800 de poliţişti din cadrul Poliţiei, Poliţiei de Frontieră aveau un medic care îşi avea cabinetul în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Maramureş, la Sighetu Marmaţiei. Dar se pare că s-a transferat în municipiul Baia Mare.

Drept urmare, poliţiştii, poliţiştii de frontieră din Vişeu de Sus, Borşa, Poienile de Sub Munte, Bistra sau Sighetu Marmaţiei (doar câteva localităţi din Maramureşul Istoric) vor fi nevoiţi să meargă sute de kilometri pentru a primi o reţetă medicală pentru medicamente, dar şi pentru concendii medicale sau tratament mai îndelungat.

Liderii de sindicat susţin că au avertizat ministerul despre lipsa medicilor din cadrul MAI în urmă cu un an, însă s-au ales doar cu promisiuni.

ion-tomoiaga„Situaţia nu este deloc bună pentru poliţişti. Plătim contribuţii de sănătate, însă acum vom fi privaţi de dreptul constituţional şi legal la sănătate. Nu este normal ca un coleg din Borşa să meargă 300 kilometri dus-întors până în Baia Mare pentru o simplă reţetă medicală. Cine ne plăteşte combustibilul, uzura maşinii personale etc.

Să nu vorbim de alte situaţii multe mai grave în care nu poţi să conduci şi trebuie să îţi rogi prietenii să conducă maşina spre exemplu. Ministerul ştie despre această situaţie, care încă nu s-a rezolvat.

Noi sperăm să ni se trimită un medic, în caz contrar vom fi nevoiţi să dăm în judecată Ministerul de Interne care ne încalcă dreptul la sănătate”, a declarat Ion Tomoioagă, vicepreşedinte SPR Diamantul România.

Informaţii şi foto Vasile Dale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA